SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeğen Furkan Bozbey'in BURKENT atamasından vazgeçildi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'in belediye iştiraklerinden BURKENT’in yönetim kurulu başkanlığına atanmasından gelen tepkiler üzerine vazgeçildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeğen Furkan Bozbey'in BURKENT atamasından vazgeçildi

31 Mart Yerel Seçimleri'nde 47 yıl sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını kazanarak koltuğa oturan Cumhuriyet Halk Partili Başkan Mustafa Bozbey, belediyenin daire müdürlüklerini ve iştiraklerinde kendi kadrosunu oluşturuyor. Bozbey, son olarak yeğeni Furkan Bozbey’i Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) Yönetim Kurulu Başkanı olarak atama kararı almıştı. Ancak kamuoyunda tepkiye neden olan atamadan vazgeçildi. 

PolitikYol’un haberine göre İTÜ mezunu mimar Furkan Bozbey, Instagram’dan kendisinin de bulunduğu BURKENT’in yeni yönetim kurulu ve Mustafa Bozbey’i paylaşarak “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” diye yazdı. Furkan Bozbey daha sonra Instagram biyografisine ‘BURKENT yönetim kurulu başkanı’ titrini ekledi fakat tepkilerden sonra bunu sildi. 

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "tartışmalara mahal vermemek" adına atamadan vazgeçildiğini duyurdu. Saymaz, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le görüştük. Bozbey, yeğeninin belediyede bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına atanması yönündeki düşünceden “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini ifade etti." paylaşımında bulundu.

'Bu gençler hiç mi çalışmayacak?'

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Furkan Bozbey'in atanmasından vazgeçilmesinden önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında, genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?"

Daire başkanlıklarında ve belediye şirketlerinde yapılan atamaları için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.