SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavuzselim olayları davasında tutuklu kalmadı

Bursa'da, bir grup BDP'linin, 28 Ekim 2012'de "cezaevlerindeki açlık grevlerine destek" amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürüdükleri sırada saldırıya uğramaları üzerine çıkan olaylarla ilgili yargılanan 34 sanıktan tutuklu bulunan 3 kişi tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yavuzselim olayları davasında tutuklu kalmadı

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma" ve "terör örgütü adına suç işleme" suçlarından yargılanan 3'ü tutuklu 34 sanıktan, 2'si tutuklu 4 kişi hazır bulundu.

Sanıklardan bir kısmının avukatı olan Mustafa Yağcı, TCK 5237 sayılı "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ile ilgili kanunun 220. maddesinde değişiklikler yapıldığını ve propaganda suçlarının uygulamasına dair yeni düzenlemeler getirildiğini belirterek, "Bu durumda sanıkların tutuklu kalmaları mağduriyetlerine yol açacaktır. Tahliyelerini talep ediyoruz" dedi.

Tutuklu sanık Mahir Tang ise nefes darlığı yaşadığını belirterek, "Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanık Mehmet Kılıç da suçsuz olduğunu savunarak, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Kütahya'daki cazevinde tutuklu bulunan ve bugünkü duruşmaya katılmayan tutuklu sanık Ahmet Aras ile diğer tutuklu sanıklar Mahir Tang ve Mehmet Kılıç'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kentte 28 Ekim 2012'de başlayan ve birkaç gün aralıklarla devam eden olaylarda, 30 Ekim akşamı ateşli silahla başından ağır yaralanarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İlker Kaya, hayatını kaybetmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.