SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan, Kurtuluş Savaşını yöneten, Cumhuriyet'e giden yolu açan TBMM'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu törenlerle kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2022 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2022 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu

Egemenliğin padişahtan halka ve onun seçtiği Meclis'e geçtiği, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle ifadesini bulan TBMM'nin açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkulu törenlerle kutlanıyor.

Kutlama programları çerçevesinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'de Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak, Anıtkabir'de düzenlenecek törene ve Birinci Meclis'teki anma törenine katılacak. TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek Şentop, çocuk özel oturumuna başkanlık yapacak, "Kurtuluş Hattı" film gösterimini izleyecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde başta belediyeler ve mülki amirlikler olmak üzere çeşitli ve kurum kuruluşların coşkulu etkinlikleriyle kutlanıyor.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şentop başkanlığında özel gündemle toplanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında sabah ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bazı okulların öğrencileri mahalle aralarında bando eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.