SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluğ Enerji işçileri, TİS görüşmeleri tıkanınca iş bıraktı 

DİSK Enerji Sen'e üye Uluğ Enerji işçilerinin bir yıldır süren Toplu İş Sözleşmesi süreci tıkandı. 9 bin 600 liralık ücreti kabul etmeyen işçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla oturma eylemine başladıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uluğ Enerji işçileri, TİS görüşmeleri tıkanınca iş bıraktı 

DİSK Enerji Sen'e üye Uluğ Enerji işçileri, 9 bin 600 lira ücrete karşı oturma eylemine başladı. Bursa'daki UEDAŞ önünde saat 18'de bir araya gelen işçiler ve sendika temsilcileri, talepler karşılanana kadar oturma eyleminin süreceğini söyledi.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik ve dağıtım perakende hizmetleri veren Uluğ Enerji işçilerinin Mart 2022'den beri devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Sendika, işçiler için taban ücret ve yan haklarla birlikte 17 bini geçen bir ücret talep ediyor. Şirket ise önceki asgari ücret (5 bin 500) üzerinden yüzde 50 bir zam uygulayarak 9 bin 600 lira ücret veriyor. Sözleşme görüşmeleri, yüksek hakem sürecinde devam ediyor. Bir yılı aşkın süredir eylemlerini sürdüren işçiler, 9 bin 600 liralık ücrete karşı bugün (30 Mart) iş bıraktı. Sendika temsilcileri, sabah saatlerinden itibaren Bursa UEDAŞ önünde, işçiler bulundukları işletmelerde oturma eylemine başladı. Akşam 18'de sendikanın yaptığı çağrıyla işçiler, şirket önünde bir araya geldi. 

Sendika Genel Başkanı Süleyman Keskin, işçilerin 70 lira olan yemek ücretinin 90 liraya çıkarılacağının söylenmesi üzerine şirkete 70 lira gönderdiklerini soyledi. Keskin, "Arkadaşlarımız direk tepelerinde hayatlarını kaybediyor, sakat kalıyor. Bize reva gördükleri 9 bin 600 lira" diye konuştu. Keskin, sendikaya üye oldukları için işçilerin tehdit ve mobbinge uğradığını söyledi. Enerji işçilerinin talepleri karşılanana kadar oturma eylemini sürdüreceklerini belirtti.

Sendika Genel Sekreteri Emin Atsız, işçi sağlığı ve iş kurallarına uyulmadan kısa sürede arızaların giderilmesi, hızlı olmaları için işçilerin sürekli baskı ve mobbinge uğradığını belirtti. Atsız, "Ağır ve tehlikeli iş kolu olarak geçiyor. Senede 50 arkadaşımızı kaybediyoruz. Arkadaşlarımız 9 bin 600 liraya çalışmak istemiyorlar. Bu sektörde en düşük maaş alan yerlerden biri. Senelerdir ücretler işçiye danışılmadan 'oldu bittiyle' verildi. Haliyle işçi arkadaşlarımız asgari ücretle eş değer ücret aldılar" diye konuştu. Şirketin işçilerin kabul edeceği bir ücret vermeden TİS'e imza atmayacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.