SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'ın eteklerinde mahsur kalan üç genç kurtarıldı

Bursa'da, Uludağ'ın eteklerindeki Bayraktepe mevkisinde düşen bayrağı tekrar asmak için çıktıkları yerde mahsur kalan üç genç kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ'ın eteklerinde mahsur kalan üç genç kurtarıldı

Alınan bilgiye göre, Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler Köyü'nden ormanlık alana doğru köpekleriyle yürüyüşe çıkan Muhammed Fatih Aydın (21), kuzeni Yunus Emre Aydın (21) ve arkadaşları Mustafa Uçkun (15), köyün üst kısımlarındaki Bayraktepe mevkisindeki Türk bayrağının yere düştüğünü fark ederek buraya doğru tırmanışa geçti.

Havanın kararması üzerine burada mahsur kalan gençler, polis ve AFAD'ı arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD ve ANDA ekipleri sevk edildi.

Ekipler, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından gençlere ulaştı. Sağlık durumu iyi olan gençler, ekipler tarafından merkeze getirildi.

Mustafa Uçkun, gazetecilere, "Buraya gezmeye çıktık. Tepeyi gördük ve bayrak yere düşmüş. 'Bu bize yakışmaz' dedik ve oraya çıktık. Bayrağı direğe bağladık. Şu anda dalgalanıyor." dedi.

Yunus Emre Aydın da karanlık çökünce AFAD'ı aradıklarını belirterek, "Sağ olsun onlar da gelip bizi kurtardılar. Herkese teşekkür ederiz. Aşağıdan yukarı doğru çıktık. Tırmanma niyetiyle gelmedik ayaklarımızda spor ayakkabılar var. İki saatte çıktık. Karanlık çökünce de inemedik." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bir daha olsa yine yapar mısınız?" sorusu üzerine gençler, "Bayrak için yine tırmanırız ama normal tırmanma dersen asla. Bir dahaki sefer bu kadar geç karanlığa kalmayız. Ekipleri de yormayız." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.