SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Alan Başkanlığı'na karşı açılan standa zabıta müdahale etti

Bursa Su Kolektifi üyeleri, Meclis'te komisyondan geçen Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifine karşı imza toplamak için stant açtı. Kolektif, halkın desteğini alırken zabıta memurlarının engellemesiyle karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ Alan Başkanlığı'na karşı açılan standa zabıta müdahale etti

Bursa Su Kolektifi üyeleri, 15 Aralık perşembe günü Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifinin meclis genel kuruluna gelmeden önce halkın "İstemiyoruz" taleplerini içeren imzalarını toplamak üzere Bursa Fomara Meydanı'nda stant açtı.

Stantta imza toplama eylemi devam ederken Osmangazi Belediyesi zabıta memuru olduğunu belirten kişiler Valilik izni olmadığı gerekçesiyle standı kaldırmak istedi. Zabıta memurları, stantta bulunan kolektif üyelerine sözlü ve fiziksel müdahalede bulundu. Bursa Su Kolektifi gönüllüleri ve müdahalede edenler arasında bir süre devam eden sözlü tartışma ve arbedeye rağmen stant kaldırtılmadı ve imza toplamaya devam edildi.

Ayrıca yaşanan arbede sırasında halk Bursa Su Kolektifi üyelerine dayanışma ve destekte bulundu. Kolektif, üç saat içinde yaklaşık 500'e yakın imza topladı. 16 Arlaık cuma günü Nilüfer Metro İstasyonu'nda imza toplamaya devam edecek olan kolektif, teklif Meclis'te görüşülmeye başlanana kadar şehrin farklı bölgelerinde imza toplamaya devam edecek. 

Bursa Su Kolektifi üyelerinden Caner Gökbayrak, imza toplamanın kanuni bir hak olduğunu, bunun için izin alınmasına gerek olmadığını belirtti. "Biz kanuni hakkımızı kullanıyoruz" diyen Gökbayrak, "Halk destek olmasaydı zabıta belki de bizi tarumar edecekti. Biz imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermek için topluyoruz. Bunu halk, geleceğimiz için yapıyoruz zaten" diye konuştu. Halkın tepkisinin büyük olduğunu vurgulayan Gökbayrak, "İnsanlara durumu anlatmış olduk. Çoğu bilmiyordu. Şu anda Uludağ Milli Parkı'ndan 20 milyon metrekarelik alan çıkartılmak isteniyor. Bu alan, sadece Uludağ'da yaşayan 32 tür endemik çiçeğin yayılım alanı. Ayrıca bu 20 milyon metrekare Cumhurbaşkanlığı kararıyla sınırsız arttırılabilecek. Yani bu kanun çıkarsa, kanun çıktıktan bir gün sonra Cumhurbaşkanı bütün Milli Parkları alan başkanlığına bıraktım, diyebilir." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Uludağ'ı Davos yapma isteğine değinen Gökbayrak, "Bunu bir yalan üzerinden dillendirdiler. O da 'Uludağ'da çok başlılık var' yalanı. Uludağ'ın tek bir sahibi var. Milli Parklar Kanunu'na göre Uludağ'ın tek sahibi Milli Parklar Müdürlüğü. Milli Parklardan izin almadan kimse çivi dahi çakamaz. 20'e yakın davada yapamadıklarını alan başkanlığı ile yapmak istiyorlar." ifadelerini kullandı. 

AK Parti Bursa Milletvekillerinin imzası ile 25 Kasım’da Meclis’e sunulan 13 maddelik ‘Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi’ 10 Aralık'ta gerçekleşen Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edilmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.