SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'a hafta sonu günübirlikçi akını

Sezon henüz açılmamış olmasına rağmen günübirlikçiler Uludağ Oteller Bölgesi'nde yoğunluk oluşturdu. Güneşli havayı fırsat bilerek Bursa ve çevre şehirlerden gelenler karın tadını çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ'a hafta sonu günübirlikçi akını

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, sezon henüz açılmamış olmasına rağmen günübirlikçiler yoğunluk oluşturdu. 

Bursa ve çevre şehirlerden gelen günübirlikçiler, güneşli havada kızakla kayarak karın tadını çıkardı. 

Arkadaşlarıyla Mersin'den Uludağ'a gelen Süphan Oruç, bölgeyi ilk kez gördüğünü belirterek, "Gerçekten burası çok güzel, kızakla kaymak çok eğlenceli. Kayak yapmayı bilmediğimiz için kızaklarla kayıyoruz. Eğlenceli bir ortam. Uludağ'ın havası bizim oralara göre biraz sert. Onun dışında gayet eğleniyoruz." diye konuştu. 

Üniversitenin düzenlediği gezi kapsamında ilk kez Uludağ'a gelen Dilara Dalgıç da "Havası biraz sert ama çok eğleniyoruz. Düşe kalka kızaklarla doya doya kaydık. Uludağ'ı çok beğendim, kesinlikle tekrar gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Adana'dan gelen Sena Atalay yaşadığı kentte kara hasret olduklarını belirterek, daha önce Erciyes'e gittiğini, bu kez Uludağ'ı tercih ettiğini dile getirdi.

Kar kalınlığı 20 santimetre

Öte yandan, Bursa Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre, "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 4, en yüksek 2 derece olduğu Uludağ'da, yarın itibaren aralıklarla kar yağışı bekleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.