SON DAKİKA
Hava Durumu

Uğur Mumcu Bursa'da anıldı: O gün doğan çocuklar 30 yaşında

Araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu, katledilmesinin 30’uncu yılında Bursa'da yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uğur Mumcu Bursa'da anıldı: O gün doğan çocuklar 30 yaşında

24 Ocak 1993 günü uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, aramızdan ayrılışının 30’uncu yıldönümünde Bursa'da anıldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Setbaşı'nda bir araya gelen grup basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na yürüdü. Anıta çelenk bırakılmasının ardından basın şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. 

Saat 12.00'da Setbaşı'nda düzenlenen basın açıklamasında, açıklamayı ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz okudu. "O gün doğan çocuklar şimdi 30 yaşında" ifadesiyle açıklamasına başlayan Deniz, şöyle konuştu:

"Uğur Mumcu devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza çıkaranlar arasındaydı. Ülkesini ve halkını aydınlatmaktan başka kaygısı olmayan aydınlar sadece gerçekleri ve doğruları anlattıkları için, karanlık odaklar tarafından sürekli hedef gösterildi. Kimi zaman yazdıkları nedeniyle tutuklanarak hapse atıldı, kimi zaman iktidar güçleri ve yandaşları tarafından açık açık tehdit edildi, kimi zaman da tıpkı Uğur Mumcu gibi vahşice katledildi."

Tevfik Nevzat, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Metin Göktepe, Hrant Dink'in katledildiğine dikkat çeken Deniz, "Bugün de karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıklarını birer birer söndürmeye çalışıyorlar. Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler yok edilemiyor, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyor. Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı “hayır” diyenler gücünü, Mumcu gibi yürekli insanlardan alıyor. Devlet koltuklarına dayanarak kabadayılık yapanları, sanık sandalyesinde göreceğiz bir gün. Bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler. Elbette ki dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya, en şanlı elbisesiyle; bu güzelim memlekette beklediğimiz hürriyet." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.