SON DAKİKA
Hava Durumu

Üçge'den 2. Uluslararası Karikatür yarışması

Üçge tarafından düzenlenen Alışveriş Hayattır temalı Karikatür Sergisi'nin açılış kokteyli Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde geniş katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2012 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üçge'den 2. Uluslararası Karikatür yarışması

Alışveriş Hayattır temalı Üçge 2. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde karikatür meraklıları için sergilenmeye başladı. Serginin açılış kokteyli başta perakende sektörünün temsilcileri olmak üzere, bir çok ismi bir araya getirdi. 

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üçge Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras, Üçge 2. Uluslararası Karikatür Yarışması hakkında bilgi verirken, sanata katkılarının artarak devam ettiğini belirtti. Aras karikatürün mizahı da kullanarak güçlü bir ifade alanı yarattığını belirterek toplum için önemine de dikkat çekti.

Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat da Üçge'ye verdiği destekten ötürü teşekkür ederken, uluslararası bir çok başarılı karikatürün eserleriyle sergide yer aldığını belirtti ve meraklıları sergiye davet etti. Etkinlikte söz alan Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmet Şinasi İşler, mizahın günümüzde çok daha fazla önem kazandığını belirterek, üsluplu eleştiri için en güzel alanlardan birisinin karikatür olduğunu belirtti. İşler değer kazandığı ilk andan bu yana sanatın her zaman destekle büyüdüğünü belirterek Üçge'ye katkıları için teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından törenle açılan sergi, 17 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Alışveriş Hayattır...

Dinamizmin hiç bitmediği en renkli sektörlerin başında gelen perakendenin 36 yıllık çözüm ortağı Üçge, sanata verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. 52 ülkeden 289 karikatüristin toplam 707 karikatürle katıldığı Üçge 2. Uluslararası Karikatür Yarışması'ndaki eserlerden oluşan karikatür sergisi, 12- 17 Kasım tarihleri arasında Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor olacak. Karikatür meraklılarını ağırlayacak olan sergide farklı kültürlerde ortak dil olan alışverişin en güzel yorumları sergilenecek. Dünyanın dört bir yanından karikatüristlerin eserlerinin buluştuğu sergi katılımcıları adeta dünya turuna çıkartacak.

Üçge 2. Uluslararası Karikatür Yarışması:

'Alışveriş Hayattır' konulu "Üçge 2. Uluslararası Karikatür Yarışması"na 52 ülkeden 289 karikatürist toplam 707 eserle başvurdu. Organizasyonda 156 karikatür finale kaldı. Seçme sürecinin ardından birinci Çek Cumhuriyeti'nden Karikatürist Pavel Matuşka, ikinci Ukrayna'dan Karikatürist Viladimir Kazanevsky, üçüncü Hırvatistan'dan Karikatürist Nikole Listes oldu. Organizasyon'da ayrıca Türkiye'den Hamza Akın ve Muammer Kotbaş ile Sırbistan'dan Milenko Kosonovic mansiyon aldı.Yarışmada Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü de Hicabi Demirci'nin oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.