SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye o listede 163 ülke içinde 149. sırada

Her yıl Ekonomi ve Barış Enstitüsü tarafından açıklanan 'Dünyanın En Güvenli' ülkeleri listesinde Türkiye, 163 ülke arasında 149. sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye o listede 163 ülke içinde 149. sırada

Her yıl Institute for Economics and Peace (Ekonomi ve Barış Enstitüsü) tarafından açıklanan 'Dünyanın En Güvenli' ülkeleri listesinde Türkiye, bu yıl kendisine Nijerya'nın bir sıra gerisinde Kuzey Kore'nin bir sıra önünde yer buldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, toplamda 163 ülkenin incelendiği raporda ülkelerin ekonomik durumundan, savaş ve çatışma bölgelerine yakınlığına kadar birçok veri inceleniyor ve sıralamalar bu veriler incelendikten sonra belirleniyor. 

Listenin başında Kuzey Avrupa'da yer alan İzlanda bulunuyor. İkinci sırada Yeni Zelanda, üçüncü sırada Avusturya var. İlk ona giren diğer ülkeler Portekiz, Danimarka, Kanada, Çekya, Singapur, Japonya ve İrlanda.

Daha önce İskandinav ülkelerinin ilk sıralara kamp kurduğu listede bu yıl yalnızca bir İskandinav ülkesinin yer alması dikkat çekti.

Türkiye ise 163 ülke arasında son bir yılda bir basamak gerileyerek 149. oldu. Listenin son iki sırasında Afganistan ve Suriye var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.