SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de onbinler ayakta

Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan eylemlerde onbinlerce kişi sokaklara döküldü. İstanbul'da İstiklal Caddesi ve çevresinde onbinlerce kişi toplandı. Taksim direnişini engelleyemeyen polis, ilk kez helikopter ile kalabalığın üzerine gaz sıkmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2013 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2013 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye'de onbinler ayakta

İstanbul Taksim'de başlayan protesto eylemleri tüm Türkiye'ye yayıldı. İstanbul'da yüz bine yakın kişi Taksim ve çevresinde sabahlarken, İzmir'de toplanan binlerce kişi, "Taksim'e selam olsun" sloganlarıyla Hükümet'i protesto ederek istifaya çağırdı. Ankara ve Eskişehir'de protesto gösterileri sabaha kadar devam etti.

Bu arada İstanbul'da Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemlerde bir araya geldi.

İstanbul Taksim'deki göstericilerin dakika dakika artması ve onbinlerce kişinin yarattığı kalabalığın dağıtılamaması üzerine polis bir ilki hayata geçirdi. 

Öncelikle takviye biber gazı ve TOMA araçları için tankerlerle ek su takviyesi yapılmasının hemen ardından, havalanan polis helikopterinden halkın üzerine gaz sıkılmaya başlandı.

Adım atılacak yer bulunamayan sokaklarda atılan gazın etkisiyle fenalaşan çok sayıda vatandaş oldu.

Bunun dışında Tarlabaşı başta olmak üzere bazı bölgelerde araçların yakılmaya çalışılması gibi bazı provokatif eylemlere de rastlanıyor.

Öte yandan televizyon kanallarında tüm gece boyunca olaylarla ilgili olarak hiçbir haberin yayınlanmaması da çok büyük tepkiye neden oldu.

Yabancı basın yaşanan olayları manşetlerden gösterirken, yabancı tüm televizyon kanalları da olayları birinci haber olarak ekrana getiriyor.

BBC, CNN, ARD, ZDF gibi büyük yabancı televizyon kanallarının tamamında haberler canlı olarak yayınlanmaya devam ediliyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.