SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği Bursa'da başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi organize edilen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Keles ilçesindeki Kocayayla'da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2022 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2022 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği Bursa'da başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda Keles Belediyesi iş birliğiyle Bursa Valiliği, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin düzenlediği şenlik, mehter takımı ile Bursa kılıç kalkan ekibinin gösterisiyle başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, şenliğin hayırlı olmasını diledi. Bilal Erdoğan, Türk dünyasının kendi geleneksel sporlarını yaşatmasını önemli bulduğunun altını çizip, geleneksel sporların Türkiye'de yaşaması adına da önemli değişimler yaşandığını aktardı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da ata sporlarına sahip çıkmanın milli bir sorumluluk olduğunu dile getirerek, "Bu sporların yaygınlaştırılması ve toplumun hemen her kesimince benimsenmesi konusunda dünyaya örnek olabilecek çapta hem Türkiye'nin muhtelif yerlerinde hem de ülke dışında örnek organizasyonlar oluyor. Bu branşların kurumsallaşması başta olmak üzere, bütün eksiklerinin giderilerek, toplumca benimsenmesi, kabullenilmesi konusunda da gerçekten takdire şayan bir gayrete şahit oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.