SON DAKİKA
Hava Durumu

TMMOB'dan helikopter pistine otel planına tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BURULAŞ'ın Odunluk Mahallesindeki otopark ve helikopter pistine ilişkin plan değişikliği ile bölgeye otel yapımının önünün açılması tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TMMOB'dan helikopter pistine otel planına tepki

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, “BURULAŞ helikopter pistine otel yapılamaz” başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferudun Tetik yaptı.

Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde Helikopter Pisti “Belediye Hizmet Alanı”, “Özel Sosyal Tesis Alanı” ve “Otopark” olarak planlı iken plan değişikliğiyle “Ticaret + Turizm Alanı”, “Özel Sosyal Tesis Alanı”, “Park Alanı” ve kısmen “Belediye Hizmet Alanı” olarak onaylanması tepkilere neden oldu. Yapılan plan değişikliğine, TMMOB’ye bağlı TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin Madde 26’nin 2. Fıkrasını “İmar planlarında sosyal ve teknik altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi esastır. Yürürlükteki imar planlarında öngörülen sosyal ve teknik altyapı standartlarını düşüren plan değişikliği yapılamaz” gerekçe göstererek itiraz etti. Değişikliğin TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun Şubat Ayı Olağan Toplantısında gündeme alınarak karara bağlanmasının ardından TMMOB Bursa İKK Sekreterliği 19 Şubat 2022 tarihinde TMMOB’den aldığı yetkiden sonra dava açma süreci başlattı.

Plan değişikliği hakkında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden istenen belgeler İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliğine ulaşmasının ardından dava dilekçesi hazırlanarak “Bursa İdare Mahkemesi”ne sunuldu. Tetik, "Yapılan plan değişikliğinin bölgeye yeni sorular getireceği gibi, hiçbir kamu yararı bulunmamaktadır. Bu nedenle yürütmenin durdurulması ve yapılan plan değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir. Burada bir kez daha ifade etmek isteriz ki; TMMOB olarak ranttan değil kamudan ve ülkeden yana tarafız." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.