SON DAKİKA
Hava Durumu

TMMOB Bursa: Karar iktidarı korkutan milyonlara yöneliktir

Gezi davasında tutuklama kararlarının ikinci yılında TBMMOB Bursa, BAOB önünde basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TMMOB Bursa: Karar iktidarı korkutan milyonlara yöneliktir

Gezi Parkı davasında 25 Nisan 2022'de karar açıklanmıştı. Mahkeme heyeti Osman Kavala’nın TCK’nın 312. maddesi uyarınca “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, takdiri indirime yer olmadığına, “casusluk” suçlamasından beraatine ve tahliyesine karar vermişti. Mahkeme, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise TCK 312’deki “yardım” suçlamasından 18’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına ve tutuklanmalarına karar vermişti. Mahkeme kararının ikinci yılında TBMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) önünde basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı İKK Sözcüsü Şirin Rodoplu Şimşek okudu. İki yıl boyunca bir hukuk skandalına şahitlik edildiğini belirten Şimşek, "TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Hakan Atalay bu süreçte serbest bırakılsa da Şehir Plancıları Odamızın İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da içinde bulunduğu arkadaşlarımız 2 yıldır cezaevinde tutuluyor. Artık hepimiz biliyoruz ki bu karar, sadece arkadaşlarımıza yönelik değildir. Bu karar, 2013 Mayıs-Haziran aylarında iktidarı sarsıp korkutan milyonlara yöneliktir" dedi.

Hukukun adaleti sağlamanın, haksızlıkları gidermenin bir aracı olarak değil, toplumsal muhalefeti cezalandırmanın bir aracı olarak kullanıldığını söyleyen Şimşek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Mesleki sorumluluklarının gereğini yerine getirerek toplumu aydınlatan ve iktidarı uyaran mühendis, mimar ve şehir plancılarını darbeci olarak suçlayarak, ülkenin bilim dışı, akıl dışı kararlar ve zihinler tarafından yönetildiğinin göstergesidir. Gezi bu ülkenin yarınlarına sahip çıkan, hakları ve geleceği için mücadele eden, gerici politikalara itiraz eden milyonların sesidir. Dostlarımız suç işledikleri için değil, halkın çıkarlarını savundukları için, Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na sahip çıktıkları için, rant projelerine karşı çıktıkları için, mesleki sorumluluklarının gereğini yerine getirdikleri için cezaevindeler. Gezi Direnişinin arkasında dimdik durduğumuz gibi, Gezi Davasında yargılanan ve ceza alan arkadaşlarımızın da yanında dimdik durmaya devam ediyoruz."
Kamu yararını savunma mücadelesine devam edeceklerini söyleyen Şimşek, tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.