SON DAKİKA
Hava Durumu

TİGEM yılın ilk tay satışını Karacabey'de yapacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Halis Bilden, yılın ilk tay ihalesini 4 Haziran'da Karacabey'de yapacaklarını, 57 safkan Arap yarış tayını açık artırmayla satışa sunacaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TİGEM yılın ilk tay satışını Karacabey'de yapacak

Bilden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey Harası'nda düzenlediği basın toplantısında, "Şampiyon At Sahibine Koşuyor" sloganıyla geleceğin şampiyon atlarının ihalesini yapacaklarını söyledi.

Bu yıl yaklaşık 270 yarış tayı satmayı planladıklarını ifade eden Bilden, ilk olarak 4 Haziran'da Karacabey Tarım İşletmesi'nde 57 safkan Arap yarış tayını açık artırmayla satışa sunacaklarını belirterek, "Satılacak tayın bedelinin peşin ya da yüzde 50'si peşin kalan kısmına 5 ay vadeyle ödeme imkanı sunacağız" dedi.

Hipodromlarda koşan her üç Arap atından birisini TİGEM'in yetiştirdiğini hatırlatan Bilden, her yıl yetiştirdikleri atlardan dünyaya gelen 250-300 arasında tayı satışa sunduklarını anlattı.

Bilden, 4 Haziran'daki ihale öncesinde de müşterileri aileleriyle misafir harada etmek istediklerini kaydederek, uzun yıllardır yapmadıkları bir uygulamayı hayata geçireceklerini, bu kapsamda yetiştiricilerden yaklaşık 20 kısrak satın alacaklarını sözlerine ekledi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.