SON DAKİKA
Hava Durumu

Televizyon programcısı Metin Uca gözaltına alındı

Hakkında arama kararı bulunan televizyon programcısı Metin Uca, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Televizyon programcısı Metin Uca gözaltına alındı

İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline gelen Uca'nın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulaması yapıldı.

Uca'nın, Edremit Sulh Ceza Hakimliğince açılan bir dava kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan arandığı belirlendi.

Gözaltına alınan Uca'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Metin Uca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dört buçuk saat gözaltında kaldığını anlattı: "21 Ağustos 2022 tarihinde Edremit'teki gösteri esnasında oyunu izlemeyen bir muhbir vatandaşın 155'e başvurup 'devlet büyüklerine hakaret ediliyor' demesi sonrası gözaltına alınmıştım. Stefanos Yarasimos'un yazdığı Sultan Sofaraları kitabında Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklularını çok severek yediğini anlatan bölünden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'Siz yasak diyorsunuz ama benim ecdadım deniz kabuklusunu bayılayarak yiyor. Kime inanayım?' sorusunu devlet büyüklerine hakaret, halkı kin ve nefrete sürükelemek olarak değerlendirmişler. İfademi verdim. Sayın Savcı bunun bir gösteri olduğunu anladı. Şimdi özgürüm."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.