SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM'nin yeni başkanı Mustafa Şentop

Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla boşalan Meclis Başkanlığı için yapılan seçiminin üçüncü turunda 336 oy alan AK Partili Mustafa Şentop TBMM'nin yeni başkanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TBMM'nin yeni başkanı Mustafa Şentop

TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere TBMM Geçici Başkanı Celal Adan başkanlığında toplandı.

Meclis Başkanlığı için AK Parti Tekirdağ Milletvekili MustafaŞentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, Meclis Başkanlığına aday oldu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, oylamaya geçilmeden adaylıktan çekildi.

Birinci ve ikinci turda 4 aday da yeterli oy sayısı olan 400'e ulaşamadı.

Üçüncü turda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 336 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve TBMM'nin yeni Başkanı oldu.

Oylamanın ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Şentop, "15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında bu yüce Meclis ikinci defa gazilik ünvanı almıştır. Burada hep beraber milletvekillerimiz darbeye karşı gelmişlerdir" dedi.

Arşivinden ne çıktı?

Odatv'nin haberine göre yeni TBMM Başkanı'nın arşivinden ise dikkat çeken sözler ve görüntüler ortaya çıktı.

Mustafa Şentop'un, 17-25 Aralık operasyonundan 20 gün sonra, Kanal 7'de çıktığı "Başkent Kulusi" adlı programda, "Türkiye'nin demokratikleşmesi için Cemaat ile birlikte yürüdük" ifadelerini kullandığı görüldü.

"Cemaat-AK Parti ayrımı yok. AK Parti teşkilat mensupları Cemaat için gönüllü olarak çalışan insanlar" diyen Şentop, "Parti olarak, iktidar olarak cemaatle camiayla herhangi bir sorunumuz yok. Zaten ben bunu ilk günlerde ifade ettim" diye belirtiyor.

O dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Şentop'un ayrıca, "Operasyon sadece AK Parti'ye değil, hem AK Parti'ye, hem cemaate, camiaya operasyon yapılıyor dedim" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.