SON DAKİKA
Hava Durumu

'Talepler kabul edilinceye kadar Taksim'deyiz'

Taksim Dayanışma Platformu'nun çağrısı ile bir araya gelen yüz binlerce insanın katılımı ile Taksim'de gerçekleştirilen mitingde, "Talepler kabul edilinceye kadar buradayız" kararı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2013 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2013 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Talepler kabul edilinceye kadar Taksim'deyiz'

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekili Sabhat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de katılığı mitingde yüz binlerce kişi hükümet ve Başbakan Erdoğan'ı sık sık alkışlarla ve sloganlarla protesto etti.

Aralarında kadınların, gençlerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Alevilerin, LGBTT bireylerin de bulunduğu çok farklı kesimler tarafından oluşan yüz binler hep bir ağızdan "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Hükümet istifa", "Diren Ankara Taksim seninle" sloganları attı.

Mitingde Antakya'da Taksim direnişine destek verirken öldürülen Abdullah Cömert'in yaşamını yitirmeden önce sosyal paylaşım sitesinden yayınladığı mesaj okundu.

'ARTIK ESKİSİ GİBİ YÖNETİLMEK İSTEMİYORUZ'

Taksim Dayanışması adına hazırlanan ortak metni, mimar Mücella Yapıcı çıplak ayakla okudu. Yapıcı, konuşmasına Nazım Hikmet'in "Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda" dizelerini okuyarak başladı.

Yapıcı, "Ağaçları kesip Topçu Kışlası'nı yapacağını söylediğinde insanların böyle bir tepki göstereceğinin ne sen farkındaydın ne de polis. Bize acımasızca saldırdın. Bir milletvekili Sırrı Süreyya nam-ı diğer 'Kepçeci', onlar olmasaydı olmazdı. Sağ olsun kepçeci, sağ olsun tüm milletvekilleri. Direniş ve dayanışma büyüdü ve 3-5 ağaç için verilen mücadelenin bu ülkede halkın en geniş kesimlerini kaplayan bir özgürlük, demokrasi, hak, hürriyet mücadelesi haline geldiğini gördü" dedi.

Yapıcı, bugünden sonra artık herkesin her şeyin farkında olduğunu ifade ederek, "Evet bu mücadele 3-5 ağaç içindir, ama aynı zamanda yaşamımıza, geleceğimize, onurumuza, sahip çıkmak içindir. Çünkü ağaçlara sahip çıkmayanların yaşamlarına sahip çıkmayacağını hepimiz biliyoruz. Buradaki ve ülkenin dört bir yanındaki milyonlar artık eskisi gibi yönetilmek istemiyoruz. Gençler ve kadınlar olarak sürekli yok sayılmaktan bıktık. Demokratik katılım kanallarını bütünüyle yok eden her itirazı düşmanca bir refleksle yanıtlayan kendisi gibi olmayanlara saygı duymayan bir iktidar anlayışını reddediyoruz" diye konuştu.

'TALEPLERİMİZİ ALMADAN HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'

"Gezi Parkı park olarak kalacak. Başbakan'ın ağzından çıkan her cümle kanun olmayacak. Özgürlük düşmanı politikaları durdurabileceğimizin artık farkındayız" diyen Yapıcı, hükümetin talepleri görmezden gelmiş gibi görünse de demokratik ve meşru talepler olduğunun farkında olduğunu belirterek, Gezi Parkı'nın park olarak kalmasının başında olduğu taleplerini bir kez daha sıraladı.

Yapıcı, bu taleplere verilecek somut yanıtların ülkenin çok daha mutlu ve demokratik, huzurlu bir iklime bürünmesini sağlayacağını ilan ettiklerini dile getirdi. Direnişin toplumun çok farklı ve geniş kesimlerinden insanlar tarafından birlikte gerçekleştirildiğini belirten Yapıcı, polis şiddetini de kınadı. Yapıcı sözlerini, "Biz halkız buradayız ve taleplerimizi almadan hiçbir yere gitmiyoruz" diyerek sonlandırdı.

Yapıcı'nın konuşmasının ardından Kardeş Türküler ve Boğaziçi Caz Topluluğu sahne alması ile miting devam etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.