SON DAKİKA
Hava Durumu

Taksim Gezi Parkı'nda karar günü

Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin değerlendirmeler sonucu izleyecekleri yol ve yöntemlere ilişkin alacağı karar, bugün saat 10.00'da açıklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2013 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2013 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Taksim Gezi Parkı'nda karar günü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün görüşen Taksim Dayanışması'nda yer alan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Başbakan Erdoğan ile Taksim Dayanışması ve sanatçıların görüşmesi hakkında Gezi Parkı'nda bilgi verdi. 

Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz güç kullandığı görüşlerini Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"Başbakan'a, Gezi Parkı eylemcilerinin tüm taleplerini ilettik. Öncelikle 'Gezi Parkı, Gezi Parkı olarak kalmalıdır' şeklindeki talebimize Başbakan, yargı kararının beklenmesi gerektiğini, öncelikle olanın bu olduğunu ve hukuku tanıyacaklarını ifade etti.

İkinci talebimiz; ne yazık ki yitirdiğimiz canlara ve yaralanmalara neden olan sorumlular hakkında işlem başlatılmasıydı. Bu konuda aldığımız cevap da sorumlular hakkında işlem başlatıldığı, İzmir'de bir sürecin işletildiği ve 3 görevlinin görevinden uzaklaştırıldığı ve bundan sonra da tüm sorumlular hakkında benzer işlemler yapılacağı oldu."

Kahraman, bazı taleplerine ise cevap alamadıklarını söyledi.

Tayfun Kahraman, bundan sonra yapacakları konusunda kararı Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin ortaklaşa vereceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, eylemcilerin değerlendirmeler sonucu izleyecekleri yol ve yöntemlere ilişkin alacağı karar, bugün saat 10.00'da açıklanacak.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gezi Parkı'nda eylemcileri ziyaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.