SON DAKİKA
Hava Durumu

Taksim'e 'twitter' destekli müdahale!

Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününün ilk saatlerinde, Çevik Kuvvet ekipleri meydana girdi. Polisin Taksim'e girdiği sıralarda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da twitter hesabından eylemcilere, "Gezi Parkı'nda bulunan gençler hepinize hayırlı sabahlar diliyorum. Size önemli tweetler gönderiyorum. Lütfen okuyun ve RT'leyin" diye seslenerek, amaçlarının sadece pankart ve posterleri kaldırmak olduğunu yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Taksim'e 'twitter' destekli müdahale!

Taksim Meydanı'na Gümüşsuyu Caddesi üzerinden giren çok sayıda Çevik Kuvvet polisi pankart ve afişleri indirmek için müdahalede bulundu. Polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor.

Sabahın erken saatlerinde Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan 11 otobüs İnönü Stadı'nın önünde konuşlandı.

Polis anonslarında, AKM'nin önü ve anıt çevresinde düzeni sağlamak amacıyla müdahale edildiği, meydandaki grupların Gezi Parkı'na çekilmesi ve parka müdahalede bulunulmayacağı anonsları yaptı.

Öte yandan müdahalenin sadece barikatlara yönelik olmayabileceği, Taksim civarındaki polis sayısının binleri bulduğu iddia ediliyor.

Vali Mutlu Twitter'dan seslendi

Polisin Taksim Meydanı'ndaki müdahalesinin ardından İstanbul Valisi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Vali Mutlu, "GAYEMİZ; Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir. Başka bir amacımız yoktur" dedi.

Vali Mutlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Gezi Parkı'nda bulunan gençler hepinize hayırlı sabahlar diliyorum. Size önemli tweetler gönderiyorum. Lütfen okuyun ve RT'leyin.

Gezi Parkı'nda ve Taksim'de başlayan bekleyişinizi gece ve gündüz halen sürdürüyorsunuz. Bu konuda hiçbir sorun yok.

Yaşanan olaylar hepimizi sizi, bizi üzdü. Tekrarlanmasını hiçbirimiz asla istemiyoruz. Mevcut durum hakkında pek çok analizler yapabilirsiniz.

Fakat alanda görünen flama ve pankartlarda tablo sizin İDEAL ve BEKLENTİLERİNİZİN dışında pek çok legal veya illegal sesin reklamına dönüştü.

Bu tablo milletimizi üzerken, dünya kamuoyunda itibarımızı sarsan yayınlar halen bu görüntüler üzerinden servise devam ediliyor.

Artık bu görüntülere bir son vermek gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu sabah saat 08.00'den itibaren bir çalışmamız olacak.

GAYEMİZ; Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir. Başka bir amacımız yoktur.

Sizlere, Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha KESİNLİKLE ifade ediyorum. Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın.

GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK, SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR. Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz.

Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan, sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi, olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim.

Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun, GEZİ'de bekleyin.

Hepinize tekrar hayırlı sabah dileklerimi iletiyorum. Allah milletimize sevgi, hoşgörü birlik ve güzellikler nasip etsin. Allahaısmarladık..

Açıklamalarım doğrultusunda çalışma yürütülmektedir. Gezi Parkı'nda bekleyen gençlere teşekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu Meraklanmayın."

Vali Mutlu, twitter'dan son olarak saat 09.25'te, ''Gezi Parkında bulunan gençler; sizi olaylara sokmak için gayret eden gruplara karşı dikkatli duruşunuz için size tekrar teşekkür ediyorum'' diye yazdı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.