SON DAKİKA
Hava Durumu

Taksim'de tarihi gece

12. gününde Gezi Parkı eylemleri için gündüz saatlerinden itibaren Gezi Parkı, Taksim Meydanı ve çevresinde toplanan onbinlerce kişi hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren sloganlar atarak istifa daveti yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Taksim'de tarihi gece

Gün boyu çeşitli etkinliklerin düzenlendiği park, meydan ve çevresinde toplanan kalabalıkların sayısı akşamüstü saatlerinden itibaren hızla artmaya başladı.

Kabataş ve Gümüşsuyu yönünden Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları, Beşiktaş Meydanı'ndan da, Çarşı grubunun önderliğindeki Beşiktaş taraftarları kalabalık gruplar halinde meydana yürüdü. Taraftar gruplarının iç içe yürüdükleri meydan ve çevresinde birleştikleri görüldü. Özellikle Beşiktaş, Fulya, Nişantaşı, Harbiye güzergahını kullanarak Gezi Park'ının önüne kadar yürüyen Çarşı kortejinin kalabalıklığı dikkat çekti. Parka sığmayan ve Divan Oteli önünde havai fişekler ve meşalelerle kutlama yapan Çarşı grubu çevreden de büyük destek gördü.

Daha sonra Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen tüm gruplar çok sayıda meşale ateşleyerek ve havai fişek gösterileri yaparak renkli görüntüler oluşturdu.

Bu arada meydana ulaşamayan çok sayıda insan, İstiklal Caddesi, Sıraselviler, Tarlabaşı, Elmadağ, Talimhane, Tünel, Cihangir gibi yakın noktalarda protesto gösterileri yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.