SON DAKİKA
Hava Durumu

T1 hattında çalışmalar son aşamaya geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içinde trafiği azaltmak ve rahat bir ulaşım hedefiyle sürdürdüğü Heykel-Santral Garaj T1 tramvay hattında sona yaklaşıldı. Tramvay hattında çalışmalar 25 günde tamamlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
T1 hattında çalışmalar son aşamaya geldi

Heykel - Santral Garaj T1 tramvay hattında inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen 'T1 Hattı Güzergahı Asfalt Yenileme Çalışmaları' toplantısına göre, T1 hattındaki son uygulamalardan olan freze ve asfalt çalışmaları, 1 Temmuz Pazartesi günü saat 05.00'te Atatürk Anıtı'ndan başlayacak ve 25 gün sürecek.

Asfalt yenileme çalışmaları etap etap yapılacağından hat boyunca trafik akışı da kontrollü şekilde sağlanacak ancak asfalt döküm çalışmaları sırasında belli etaplar trafiğe kapatılarak trafik akışı alternatif güzergahlara yönlendirilecek. Öte yandan BURULAŞ ve Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından söz konusu güzergahlardaki toplu taşıma hatları yeniden planlanarak transit hatlar dışındaki otobüs, dolmuş, servis aracı gibi tüm toplu taşıma araçları da farklı güzergahlara yönlendirilecek.

Çalışmalar Atatürk Anıtı'ndan başlayacak

Freze çalışmalarının ilk etabı Atatürk Anıtı'ndan başlayarak Altıparmak Kavşağı yönünde, 2. etabı da Atatürk Anıtı'ndan başlayarak İnönü Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Darmstadt Caddesi ve Stadyum Caddesi aksında yapılacak.

Asfalt çalışmaları kapsamında da freze çalışması yapılan güzergahlarda freze çalışmasını takip eden 2 gün altyapı kurumlarının çalışması ve cross geçişlerin yapılması için beklenecek. Daha sonra asfalt çalışması da belirtilen etaplar halinde gerçekleştirilecek.

T1 güzergahındaki tüm çalışma 25 gün içerisinde tamamlanacak olup bu sürede, kentin tüm kurumları da vatandaşların memnuniyeti için birbiriyle koordinasyon halinde çalışmaları takip edecek.

Öte yandan, BURULAŞ yetkilileri de bir açıklama yaparak, 1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren T1 tramvay hattında katener direklerindeki tellere tramvayın test edilmesi amacıyla belirli aralıklarda 750w dc enerji verileceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.