SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'ye gitmek isteyen sığınmacılar için sınır kapıları açılıyor 

Türkiye'de kalan ve deprem bölgesinde bulunan Suriyeli sığınmacıların Suriye'ye gidebilmeleri için 15 Şubat Çarşamba günü sınır kapıları açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Suriye'ye gitmek isteyen sığınmacılar için sınır kapıları açılıyor 

PELİN AKDEMİR - PAZARCIK

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Kapıçam ve Terrolar köyleri yakınında Suriyeli sığınmacıların kaldığı Geçici Barınma Merkezinde kalanların sayısı depremin ardından arttı. Depremde hasar görmeyen alanda 20 bin konteyner bulunuyor. 374 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu 25 bin kişi kapasiteli olarak açılan alanda kalan Suriyeli sayısı 200 bine yaklaştı. Bir konteynerde 10 kişi bir arada kalıyor.

Barınma merkez Suriye'ye 160 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Merkezde kalan Suriyeli Halid Beyn, 8 yıl önce Halep'ten gelmiş. Başka şehirlere gitmek istediklerini fakat izin verilmediğini söylüyor. Ancak 15 Şubat Çarşamba günü Suriye'ye gitmek isteyenler için sınır kapıları açılacak.

Kendilerine geri dönmek isteyenler için sınırın açılacağının söylendiğini aktaran Halid Beyn, konteynerlerda 5-6 kişi kalırken bu sayının depremden sonra 10-11 kişiye çıktığını söyledi. Maraş'ta akrabaları olduğunu anlatan Beyn, "Önceden gidip kalıyordum, şimdi gitmeye korkuyorum. Ben 53 yaşındayım zelzele çok problem. Halep'te ev yok nereye gideceğim. Gidenler var" diye konuştu. 

Kampta kalanlardan Suriyeli Ahmed de, "İnsanlar başka şehirlere gitmek istiyor ama izin vermiyorlar. Suriye'de de deprem var ama başka çaremiz yok" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.