SON DAKİKA
Hava Durumu

Sürgün edilen öğretmen davayı kazandı

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) üyesi Serkan Bebek, Muş ilinde görev yaptığı sürede okul müdürü T.K'nın evrakta sahtecilik ve zimmet iddialarını kamuoyuna duyurmuştu. Hakkında soruşturma açılarak sürgün edilen Bebek, sürgün ve kınama cezasına karşı açtığı davayı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sürgün edilen öğretmen davayı kazandı

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) üyesi, 2023 yılında Muş İl Temsilciliğini yapan Serkan Bebek, Muş ilinde görev yaptığı sürede okul müdürü T.K'nın evrakta sahtecilik ve zimmet iddialarını kamuoyuna duyurmuştu. Bebek, 2023 yılında Muş Bulanık İlçesinden Van Muradiye ilçesine sürgün edilmiş ve kınama cezası almıştı. 

Sendika üyesi A.G, okul müdürü T.K hakkında evrakta sahtecilik ve zimmet konuları ile alakalı hem adli hem idari suç duyurusunda bulunmuş, iddialar ile alakalı süreci kamuoyuna duyuran Töbsen Muş İl Temsilcisi Serkan Bebek ise sürgün edilmişti. A.G, okul müdürünün baskısı ile adli ve idari şikayetlerinin geri çekmişti. Bunun üzerine Bebek hakkında soruşturma başlatılmış, Van'a sürgün edilmişti. Kendisi hakkında soruşturma açılmasına tepki gösteren Bebek, "Soruşturma tamamen usulden ve esastan hatalı bir soruşturmadır" demişti. Bebek, "Başarı belgesi olanların soruşturmalarına yönelik Danıştay kararları ortada iken Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü başka soruşturmalar da başarı belgesi olanların cezasını kaldırırken alt cezayı uygularken benim 2 başarı belgem olmasına rağmen neden alt cezayı uygulamadığını somut gerekçeleri ile açıklamamıştır. Sürgün kararı ile bölgedeki sendikal faaliyetimiz engellenmek istenmiş, idari yetkilerini sendikamıza ve bana yönelik baskı ve susturma aracı olarak kullandılar" diye konuştu. 

Bebek hakkında açılan idari soruşturmada savcılık tarafından "Kovuşturmanın yer olmadığına" karar verilmesine rağmen Bebek'e Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürgün ve kınama cezası verildi. Konuyu mahkemeye taşıyan Bebek, ilk mahkemeyi kazandı. Karara itiraz edilerek istinafa taşınan davada karar yeniden Bebek lehine çıktı. Bebek, "Muş ilinde etkili sendikacılık yapmamız ve Bulanık İlçe Milli Eğitimde yaşanan çalışmayan ücretli öğretmenleri çalışıyor gibi gösterip maaş yatırıp bu maaşların elden toplanması ve farklı ibanlara toplanması ile alakalı yolsuzluk ve yaşanan tutuklamalar, bakanlığın yürüttüğü kayıp kömür soruşturması gibi süreçlerin Töbsen Muş Temsilciliği olarak bölgede herkes sus pus iken üzerine giden tek sendika olmamız sebebiyle sendikamıza ikircikli tavır sergilenerek hedef haline getirildim" dedi. Bebek, yetkililer hakkında tazminat ve ceza davalarını açacağını da belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.