SON DAKİKA
Hava Durumu

Stefan Füle: Erdoğan'ın konuşması hayal kırıklığı

Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek" konulu konferansta yaptığı konuşmayı "hayal kırıklığı" olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Stefan Füle: Erdoğan'ın konuşması hayal kırıklığı

Füle, Swiss Hotel'de düzenlenen konferansın ardından Gezi Parkı'na giderek direnişçilerle konuştu ve taleplerini dinledi.

Füle, twitter hesabından "Konferansta, saygı ve kapsayıcı diyalog isteyenlere el uzatma fırsatının kaçmış olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım #geziparkı" yazdı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ise Füle'ye hitaben "Bir kavrayış sorunu olmalı. Başbakan Erdoğan demokratik talepleri memnuniyetle karşıladığını ancak teröre ve vandalizme teslim olmayacağını söyledi" diye yanıt verdi.

CNNTürk'ün haberine göre Füle, konferanstaki konuşmasında Gezi Parkı protestosuna gönderme yaparak, şunları söylemişti:

"Burada, toplantı yerinden sadece birkaç yüz metre ileride, bir haftadan fazladır devam eden olayların adını anmamak çok güç. Avrupa Birliği üyelerinin de üye olmak isteyen ülkelerinin de görevinin, mümkün olan en yüksek demokratik standartlara ve pratiklere ulaşmayı arzulamaktır.

"Türkiye'de tartışmaların son derece açık ve tutkulu oluşuna hep hayranlık duydum. Bunun korunmasını arzu ediyorum. Ama uyumlu ve etkin kararlara da dönüşmesini arzu ediyorum.

"Hak ve özgürlüklere saygı gösterilmeli. Parlamentodaki çoğunluk tarafından temsil edilmediğine inanan kesimlere polisin aşırı güç kullanmasına yer yoktur. Bunu hükümetin bile kabul etmesinden memnuniyet duyuyorum. Sorumluların hesap vermesi de gerekiyor. Demokrasi için tartışma, istişare ve uzlaşma gerekir."

ABD DE YALANLAMIŞTI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın polis müdahalesinin normal olduğunu ifade ettiği "Batı, Wall Street olaylarına nasıl bakıyor? Orada biber gazıydı, 17 kişinin ölümüydü, hepsi oldu" sözlerine Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği'nden yalanlama gelmiş ve twitter'da şu ifadelere yer verilmişti:

"Wall Street'i İşgal Et hareketi ile ilgili raporlar yanlıştır. Bu harekete istinaden hiçbir polis müdahalesi ölümle sonuçlanmamıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.