SON DAKİKA
Hava Durumu

Staj mağdurları: Seçim vaadi olmaktan bıktık

Bursa'da bir araya gelen staj ve çıraklık mağdurları, yapılan basın açıklamasında "Her seçim öncesi siyasi partilerin seçim vaadi olmaktan bıktık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Staj mağdurları: Seçim vaadi olmaktan bıktık

Staj ve çırak mağdurları, Bursa Fomara Meydanı'ndan seslerini duyurdu. 

Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Fomara Meydanı'nda saat 14'te basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya çevre illerden gelen kişiler ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Türkiye'de 250 bin kişinin staj ve çıraklık döneminin EYT kapsamına alınmaması nedeniyle mağdur edildiği belirtildi. Basın açıklamasını dernek temsilcileri Taner Tunçay ve Murat Beyazkuş okudu. 

Açıklamada, "Bir SSK kartı sahibi olmak hizmete başlamak anlamındaydı. Geldiğimiz noktada bizim devlet kurumlarının sayfalarında gözüken ilk sigorta giriş tarihlerinin kısa vadeli kollara tabi olduğu, emeklilik için geçerliliğinin olmadığı söylendi. Artık hakkımızın verilmesinin vakti geldi de geçiyor bile. Her seçim siyasi partilerin bir seçim vaadi olmaktan bıktık." denildi. 

"Bizim hayatımızı mahveden bu kararları bizim adımıza kim aldı?" diye soran staj mağdurlarının açıklaması şöyle devam etti:

"Sizlerden vaat değil çözüm bekliyoruz. Bu haksızlığın bir an önce sonlandırılması, stajyer ve çıraklık sigorta numaralarımızın E-Devlet'te yazan sosyal güvenlik kurumunda bulunan ilk tescil numaralarımızın sigorta başlangıcı yapılmasını istiyoruz. Hakkımız bize teslim edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.