SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medyada Atatürk'e hakarete gözaltı

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Tepkiler üzerine özür dileyen şahıs, gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2018 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sosyal medyada Atatürk'e hakarete gözaltı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden ve adının Safiye İnci olduğu öne sürülen kadının videosu sosyal medyada tepkilere neden oldu. İnci, ziyaret için gittiği Anıtkabir'de video çekti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, videoda Atatürk'e hakaret eden İnci, "Geldiğim için çok utanıyorum, keşke gelmeseydim. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk'ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye'yi de Atatürk kurtarmadı" dedi. 

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından büyük tepki gören İnci hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği görüntüsü sosyal medyada yer alan kişiyle ilgili Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturmabaşlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Özür diledi

Tepkiler üzerine İnci, paylaştığı bir başka videoda bu kez yüzünü kapatarak, "Ben dini ve siyasi görüşümü Atatürkçü bir arkadaşım ile paylaştım ve bana saygı duymadı. Tartıştık, sinirlendim. Bende Atatürk 'e saygı duymasam zaten Anıtkabir 'e gitmem. Ama sırf ona çok sinirlendiğim için, benim düşünceme saygı duymadığı için kötü kelimeler kullandığı için ben de ona kullandım. Bu videoyu çekip sadece ona attım. O da sosyal medya hesabından paylaşmış ve bu gittikçe yayıldı. Ben de açıkçası şu anda ne yapacağım bilmiyorum. Söylediğim kelimelerden dolayı herkesten çok özür diliyorum. Ama dediğim gibi, ben saygı duymazsam Anıtkabir 'e gitmezdim. Anıtkabir 'e gittim ama söylediğim kelimeler sinirle olan bir şeydi. Çünkü o da benim görüşüme saygı duymamıştı. O yüzden söyledim. Ailemden, arkadaşlarımdan, yakın çevremden çok büyük tepki aldım. Ama çok özür diliyorum" diye konuştu.

Gözaltına alındı

Anıtkabir'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği görüntüsü sosyal medyada yer alan Safiye İnci hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturmanın ardından polis ekipleri, genç kızın yakalanması için harekete geçti.

Erzurum'un İspir ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen 23 yaşındaki İnci, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince halasının Demetevler semtindeki evinde gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelininin Güvenlik Şube Müdürlüğündeki ifade işlemleri devam ediyor.

Sosyal medyadan provakasyon içerikli görüntü paylaşan İnci'nin, 19 Temmuz'da akrabalarını ziyaret için başkente geldiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.