SON DAKİKA
Hava Durumu

SİVİLAY'ın buluşmasında deprem ve 'Umut Işığım' filmi konuşuldu

Bursa Sivil Toplum Derneği'nin (SİVİLAY) geleneksel hale gelen buluşmalarında bu kez deprem bölgesinden izlenimler paylaşıldı ve Umut Işığım filminin analizi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
SİVİLAY'ın buluşmasında deprem ve 'Umut Işığım' filmi konuşuldu

Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) üyelerinin Özlüce'deki Minteks-Kalder Tesisleri’nde gerçekleşen geleneksel konferans buluşmasında iki konu incelendi. Açılış konuşmasını yapan SİVİLAY Yönetim Kurulu Başkanı Okan Aras, yeniden birlikte olmanın ve katılımın artarak devam etmesinin önemine değindi. Aras “Önümüzdeki süreçte daha etkin sunumlar ile kentimiz Bursa için üretmeye, pozitif çözümler önermeye devam edeceğiz” dedi.

Buluşmanın ilk bölümünde; Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinin yaşandığı bölgeye giden SİVİLAY üyesi Sertaç Şipka, Gönüllü Hareketi Başkanı olarak 35 arkadaşı ile birlikte yaşadıklarını anlattı. Şipka, AFAD koordinasyonu ile Osmaniye’de görev yapan ekibin 14 gün boyunca çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi. İskenderun Sahra Hastanesi’nde görev yapan SİVİLAY kurucu üyelerinden Uzm. Dr. Ceyhun İrgil da bölgeden kamuoyu gündemine gelmeyen ayrıntıları anlatırken, üyeler zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. İrgil; pozitif bilimler ışığında yeniden yapılanmanın, bölge ve ülkemiz için şart olduğuna dikkat çekti.

Uzm. Dr. Ceyhun İrgil

‘UMUT IŞIĞIM’ FİLMİ ANALİZ EDİLDİ

İkinci bölümde ise; Psikiyatrist ve Psikoterapist, Uzm. Dr. Aslı Aktümen ‘Umut Işığım’ filminin analizini yaptı. Aktümen ‘doğduğumuz evden memleketimize, ilkokul öğretmenimizden ilk aşkımıza kadar, tesadüflerle yol alırız yaşamda. Hayatta birçok şeyi biz seçemeyiz. Hastalıklarımız, başımıza gelen kazalar, ne de dış görünüşümüzü seçebiliriz aslında’ derken şu sorulara da yanıt aradı: Peki bu kader; bizim iyi hissetmemizi ne kadar etkileyebilir? Etrafta olan her şeyden sıyrılıp, daha iyi, daha mutlu hayata dair yüksek motivasyonlu hissetmek için, ne yapmamız gerekir? Seçemediklerimizden sıyrılıp, seçebildiklerimizle kendi modumuzu ve kendi iç motivasyonumuzu, ne kadar-nasıl değiştirebiliriz?

Gönüllü Hareketi Başkanı Sertaç Şipka

SERBEST KÜRSÜ

SİVİLAY Başkanı Okan Aras, konferans bitiminden hemen sonra interaktif ortamı oluşturup, üyelere serbest kürsü yaratarak, farklı yorumların paylaşılmasına, fikir alışverişi yapılarak, fayda sağlanmasına öncülük etti. Yapıcı önerilerin geldiği bu bölümde, konu doğal olarak yine deprem konusuna dönüştü. Final konuşmasını yapan SİVİLAY kurucu üyelerinden Erdem Saker, Nisan ayında yapılacak olan konferansın, bilimsel veriler ile Bursa deprem gerçeği olmasını talep etti. Bu konuda akademik oda uzmanlarından destek alınarak, sonuçların medya kanalları aracılığıyla Bursa halkı ile paylaşılması da, alınan örnek kararlardan biri oldu.

SİVİLAY Başkanı Okan Aras
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.