SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sivas'ta katliam yapan zihniyet bugün de işbaşında'

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, 20 yıl önce aydınları yakarak öldüren zihniyetin hala işbaşında olduğunu söyleyerek, "Bugün de her türlü farklı düşünceye, farklı kültür ve inançlara karşı tahammülsüz, yakıp yok etmek isteyen gerici ve faşist bir zihniyet var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Sivas'ta katliam yapan zihniyet bugün de işbaşında'

TMMOB Bursa İKK Sekreteri Düşünceli, Sivas katliamının 20. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Madımak Oteli'nde 35 aydının hayatını yitirdiği katliamı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.

"Ne yazık ki 20 yıl önce 35 aydınımızı yakarak öldüren zihniyet bugün de işbaşında" diyen Düşünceli, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

"Bugün de her türlü farklı düşünceye, farklı kültür ve inançlara karşı tahammülsüz, yakıp yok etmek isteyen gerici ve faşist zihniyet kendini Taksim Gezi Parkı'na yönelik saldırılarda, Reyhanlı katliamında ölen insanlar üzerinden mezhep ayrımcılığı yapmakta, ülkede yaşayanları etnik kimlikleri, inançları, yaşam tarzları üzerinden 'siz' 'biz' diye bölmekte gösteriyor.

Sivas katliamını Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasiye, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gören TMMOB, faşizme ve gericiliğe karşı Türkiye'nin aydınlık yüzünü savunmaya devam edecektir.

Sivas katliamını unutturmak isteyenlere inat; o gün yanan o aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, emekçi sınıfların yeni bir dünya kurma yolundaki umutlarını yok etmeye çalışanlara inat TMMOB her 2 Temmuz'da olduğu gibi bu yıl da dost örgütlerle birlikte omuz omuza duracak, alanlardan 'Başka Bir Yaşam, Başka Bir Türkiye, Başka Bir Dünya' özlemini dile getirecektir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.