SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırrı Süreyya: Bunun altından kalkamazlar

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Taksim Gezi Parkı'nda polisin sert müdahalesine ilişkin, "Bunun hesabını soracağız. Burada Faslı bir kız var. Hayatını kaybetti, kaybetmek üzere. O da mı göstericiydi? Böyle müdahale mi olur? Bunun altından kalkamazlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sırrı Süreyya: Bunun altından kalkamazlar

Önder, olayların ardından gittiği Taksim İlkyardım Hastanesi'nden çıkarken gazetecilere açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın açıklamalarını inandırıcı bulmadığını söyleyen Önder, şunları kaydetti:

"Yan yana 'sübhaneke' boncuğu gibi dizildiler, halkın gözünün içine baka baka yalan söylediler. Bunun hesabını soracağız. Burada Faslı bir kız var. Hayatını kaybetti, kaybetmek üzere. O da mı göstericiydi? Böyle müdahale mi olur? 'Güvenlik kuvvetleri uyarıyorlarmış' diyor. O vali gelsin gözümün içine baka baka desin ki, 'Vallahi ben doğru söylediğime inanıyorum', ben ondan özür dileyeceğim. Bütün şehri gaz alanına çevirdiler. Bunun altından kalkamazlar."

Öte yandan, Taksim ve çevresindeki müdahalelerde gazdan etkilenenler, Taksim İlkyardım Hastanesine getirilmeye devam ediyor. Çevik kuvvet ekipleri, hastaneye giden yollarda güvenlik önlemleri aldı. Hastane önünde toplanan gösterici grup, zaman zaman sloganlar atarak protestoda bulunuyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.