SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırrı Süreyya: Ben o ağacın da vekiliyim

Gezi Parkı'nda iş makinelerinin önünde durarak ağaç kesilmesini önleyen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2013 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sırrı Süreyya: Ben o ağacın da vekiliyim

Ağaç hassasiyetiyle ilgili bir anısını anlatan Önder, "Babam çok küçük yaşta vefat etti. Dedem bize baktı. Üniversiteye gideceğim zaman, dedem, 'Babanın mezarına bir ağaç dik öyle git' dedi. Daha yaşım 17. Hayattaki tek dikili ağacım odur" dedi.

Önder, şöyle devam etti: "Bugün Gezi Parkı'nda kestikleri ağaçlar 40 - 50 senede yetişen ağaçlar. Buna sahip çıkmaya entellik diyorlar. Nefes alıyoruz ya, bunu bize veren ağaç. Yerde canlı ne varsa ümmettendir. Ben o ağacın da vekiliyim. Bu ağaçlar yakanıza yapışacak"

Ağaca sahip çıkmanın ideolojik bir yanı olmadığını kaydeden Önder, tüm partilerin İstanbul vekillerine çağrıda bulunduğunu söyledi.

İktidarı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Önder, "Belediye Başkanı ha çocuğunu ezmiş ha dozerle ağacı kesmiş" dedi.

İKİNCİ AŞAMA BAŞLAMALI

PKK lideri Murat Karayılan'ın Haziran sonu itibarıyla çekilmenin tamamlanacağını söylediğini kaydeden Önder, Karayılan'ın "Devlet bizim sözümüzü tutacağımızı bilir. Demokratikleşmenin önüne zaman engelini koymayın" sözlerini aktardı.

Adının önümüzdeki dönem, eşbaşkanlık için geçtiğinin hatırlatılması üzerine Önder, "İkinci dönem vekillik niyetim yok. Politik, sosyalist bir sinemacı olarak çalışmalarımı sürdüreceğim. Ama BDP bu çizgisini sürdürdüğü müddetçe parti üyeliğim devam edecek" şeklinde konuştu.

"BDP OY PATLAMASI YAPACAK"

BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10 seçim barajını aşacaklarına yönelik iddiasının hatırlatılması üzerine Önder, şunları söyledi:

"Ben büyük bir patlama yapacağımızı düşünüyorum. Meclis'in sitesine girsinler, önergelerimizdeki çeşitliliğe baksınlar. Yeni anayasa linkine tıklasınlar, anayasa tekliflerinin dördünü yan yana koysunlar evrensel kriterler içeren tek anayasa önerisi BDP önerisi. Bu partinin üzerindeki psikolojik harp etkisi azalırsa niye muhalefet partisi olmasın. Nerede bir hak gaspı varsa biz oradayız. Daha hiçbir BDP'li vekil, evinde üç gece üst üste yatmamış."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.