SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıla'nın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek, "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2022 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sıla'nın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis

Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Hüseyin Can Gökçek tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı. Sıla Şentürk'ün annesi Asiye ve babası Bekir Şentürk de duruşmada hazır bulundu.

Sanık Gökçek, son savunmasında, çok pişman olduğunu ifade ederek, "Pişmanlığımı daha önceki duruşmalarda dile getiremedim. İfademde de eksik cümleler kurdum. Soğukkanlılıkla işlemedim. Ölümü hak ediyorum. Kısasa kısas olmasından yanayım. Ailemin yüzüne bile bakamıyorum böyle bir suç işlediğim için. Psikolojim bozuk. Çok pişmanım bunu yaptığım için." diye konuştu.

Savcılığın mütalaasını sunduğu duruşmada, aile avukatları sanığın canavarca hisle, tasarlayarak ve kasten çocuğu öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıkladı. Hüseyin Can Gökçek'e maktul Sıla Şentürk'e yönelik eylemi nedeniyle "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren heyet, sanığın cezasında da haksız tahrik indirimi uygulamadı.

Ne olmuştu?

Ankara'dan Giresun'a gelerek, Sıla Şentürk'ü ailesiyle yaşadığı Yalı Mahallesi'ndeki evinde 16 Şubat'ta bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek, Ordu-Giresun Havalimanı yakınlarında yakalanmıştı.

Gökçek, mağdura yönelik "cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamasıyla bir davadan daha yargılanıyor. Bu davanın gelecek duruşması, Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Ocak 2023'de görülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.