SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddetli yağışlar sürüyor; Türkiye sele teslim

Ankara, Konya, Nevşehir, Sivas ve Kırşehir'de sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, araç ve yaya trafiği olumsuz etkilendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şiddetli yağışlar sürüyor; Türkiye sele teslim

Konya'nın Kulu ilçesinde etkili olan yağmur sonrası bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi, vatandaşlar evlerinden çıkamadı. İlçede öğle saatlerinde etkili olan sağanak, zaman zaman şiddetini artıyor. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler yollarda güçlükle ilerledi. Bazı mahallelerdeki evlerde ve iş yerlerinde su baskınları oluştu.

İlçe merkezindeki Ahmet Baran Caddesi'ndeki 5 katlı bir binanın zemin katı da tamamen su dolunca vatandaşlar evlerinden çıkamadı. İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ve belediye ekipleri, su tahliye çalışması sürdürüyor. Şiddetli yağışın devam ettiği bölgede, belediye ekiplerinin çok sayıda yardım çağrısı aldığı öğrenildi.

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

Ankara'da öğleden sonra başlayan sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor. Ani bastıran yağış nedeniyle birçok noktada su taşkınları oldu, trafikteki araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Ankara-Çankırı ve Ankara-Eskişehir yollarında araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Eskişehir yolundaki bazı alt geçitler trafik polisleri tarafından araç geçişine kapatıldı. Dikmen'in bazı bölgelerinde de sağanak etkili olurken, Öveçler Vadisi sular altında kaldı.

Akyurt ilçesinde de öğleden sonra başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çınar Mahallesi tarafından akan suların biriktiği Aselsan kavşağında tahliye için ekipler çalışma başlattı. Bölgedeki bazı fabrikalarda da su baskınları yaşandı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zorluklar yaşadı.

Büyükşehirden açıklama

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yağışın kentin tamamında etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin 1515 araç, 4 bin 25 personelle teyakkuz halinde sorunlara müdahale ettiği vurgulanan açıklamada, rüzgar hızının 70 kilometreye çıkması nedeniyle Şentepe Teleferiği'nde yolcu tahliyesine başlandığı ve ulaşımın otobüsle sağlanacağı kaydedildi.

Koru metrosu depo sahası yanındaki Kutugün Deresi'ndeki taşkın nedeniyle Koru-Çayyolu istasyonları arasındaki hatta su seviyesinin arttığı bildirilen açıklamada, bölgedeki enerjinin tedbiren kesildiği ayrıca Koru-Beytepe arasında otobüs servisi başlatıldığı da duyuruldu.

Öte yandan, Ankara İtfaiyesine 100 su baskını ihbarı yapıldığı bildirildi. Sincan'da 6, Çankaya'da 12, Yenimahalle'de 4, Ayaş'ta 1, Şereflikoçhisar'da 6 kişinin yağmurda mahsur kaldığı ihbarı alındığı ve bunlara müdahale edildiği açıklandı.

Eskişehir Yolu sular altında kaldı

Başkentteki sağanak sonucu Ümitköy Metro Durağı önünde biriken su nedeniyle toplu taşıma araçları ilerlemekte zorluk çekti, Eskişehir Yolu bir süre trafiğe kapandı.

Yağışın ardından Dumlupınar Bulvarı'na bağlanan bazı yollar, araçların su birikintisinde kalmaması için polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Bu sırada çevre yollarda araç kuyruğu oluştu.

Ümitköy Metro Durağı'ndan çıkan Ankaralılar, yolun trafiğe kapanması nedeniyle uzun süre durakta bekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araçlar yolun temizlenmesi ve yağmur suyu dolan alt geçitlerin tahliyesi için çalışmalara başladı.

Su birikintisinde otomobiliyle mahsur kalan Berat Yiğit Kır, AA'ya yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla araçtan çıktığını belirtti. Otomobiliyle seyir halindeyken dolu nedeniyle hiçbir şekilde önünü göremediğini anlatan Kır, o sırada toplanan suyun otomobili içine aldığını ifade etti.

Kır, "Hepsinin olması 15-20 saniye sürdü. Arabanın içinde de su yükselince en son camı açtım, yardım istedim. Bir araç, sağ olsun geldi, onun camına atlayarak öbür arabaya geçtim. Bu şekilde kurtardılar." dedi.

Nevşehir

Nevşehir kent merkezinde etkisini gösteren sağanağın ardından bazı cadde, bulvar ve sokaklar, mazgalların tıkanmasıyla yağmur suyuyla doldu. Suyla kaplanan yollarda araç sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Nevşehir Belediyesi ekipleri, su birikintilerinin tahliyesi için çalışma yaparak tıkanan mazgalları açtı.

Öte yandan, Derinkuyu ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan sel, ilçeyi Niğde'ye bağlayan kara yoluna çamur taşıdı. Kısa süreliğine trafiğe kapanan yolda Karayolları 67. Şube Şefliği ekipleri temizlik çalışması yaptı.

Sivas

Sivas'ta öğleden sonra başlayan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezindeki birçok cadde ve sokakta su birikintisi oluştu. Bazı vatandaşlar tıkanan mazgalları kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı.

Bazı iş yeri ve bodrum kattaki evleri su bastı. Belediye ekipleri, temizlik çalışması yaptı.

Kırşehir

Kırşehir'de sağanak Kaman ilçesinde etkili oldu. İlçeye bağlı Savcılı Büyükoba köyünde meydana gelen su baskınlarına Kırşehir İl AFAD Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yağış bazı tarım arazilerini de olumsuz etkiledi.

Burdur ve Isparta

Burdur'un Gölhisar ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçelerinde gök gürültülü sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Gölhisar ve Şarkikaraağaç'ta etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ev ve iş yerinde küçük çaplı su baskınları yaşandı. Belediye ve itfaiye ekipleri su birikintilerine müdahale bulundu.

Gölhisar'da yoğun sağanak sonrası bazı sokak aralarında suyun akışa geçmesi cep telefonu kamerasına yansıdı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.