SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddetli yağış Bursa'nın altını üstüne getirdi

Bursa'da yarım saat kadar etkili olan kuvvetli yağış, yaşamı felce uğrattı. Şiddetli yağışla birlikte etkili olan fırtına ağaçları devirdi, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şiddetli yağış Bursa'nın altını üstüne getirdi

Bursa kent merkezinde yarım saat etkili olan kuvvetli, gök gürültülü sağanak nedeniyle yaşam felce uğradı. Şiddetli fırtınada ağaçlar devrildi, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Kuvvetli yağış nedeniyle Kent Meydanı, İstanbul Caddesi ve Ankara Yolu Caddesi'nde trafik yoğunluğu görülürken göle dönen yollarda sürücüler güçlükle ilerledi.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatı kısmının bir bölümünde kuvvetli yağış nedeniyle çökme meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD ekipleri sevk edildi.

Terminalde bulunan park halindeki bazı araçlarda maddi hasar oluşurken ölü ya da yaralının olmadığı bildirildi.

Ekipler, yağış nedeniyle meydana gelen olumsuzlukları gidermek için çalışma başlattı.

Osmangazi, Gemlik ve Mudanya'da sel

Kısa süre önce şiddetli yağışta yaşamın felce uğradığı Mudanya'da yağış yine etkili oldu. Halitpaşa Mahallesi Değirmendere Caddesi üzerinde bulunan araçlar, banklar, saksılar ve çeşitli malzemeler oluşan selde sürüklendi.

İlçedeki bazı bölgelerde de sel suları hasara yol açtı.

Ayrıca Osmangazi ilçesindeki kırsal Karabalçık Mahallesinde de sel ve taşkın etkili oldu. Selde 2 evi ve tarım arazilerini su bastı. Bazı araçlar da suda sürüklendi.

Gemlik'in Balıkpazarı Mahallesinde ise, sahil bölgelerinde biriken sular sürücülere zor anlar yaşattı.

Bursa-Eskişehir kara yolu üzerindeki Mezitler mevkisinde ise şiddetli yağış nedeniyle göller oluştu. Sürücüler bu yolda ilerlemekte güçlük yaşadı.

"Herhangi bir can kaybımız yok"

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya'da yağıştan etkilenen mahallelerde inceleme yaptı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Canbolat, yoğun ve etkili yağış sonrası iş yerlerinde, evlerde hasarlar ve su baskınları oluştuğunu söyledi.

Taşan yağmur suları nedeniyle sokakların bazılarının kapandığını belirten Canbolat, "Şuna şükrediyoruz ki herhangi bir can kaybımız yok. İlk dakikadan itibaren de valilik olarak, AFAD olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve diğer ekiplerimizin tamamı kaymakamımız olaya müdahil konumdayız. Ekiplerimizle seferber olduk." dedi.

Hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandığını dile getiren Vali Canbolat, sabaha kadar çalışıp sokaklarda sel görüntüsünü temizleyeceklerini de kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise can kaybı olmadığı için mutlu olduklarını aktararak, 13 ilçeden ihbar aldıklarını söyledi.

Ekiplerin çalışarak Mudanya'da hayatı normale döndürmek için uğraş verdiğini belirten Aktaş, "Sabaha kadar ekipler çalışacak burada yani Allah'ın izniyle hayatın normale döndürmeye çalışacağız. Kronik olan birkaç sorun var özellikle yukarıdaki dereyle alakalı onun da en kısa zamanda bertarafıyla ilgili çalışma yapacağız. Gerçekten son otuz yılın belki de en büyük yağışı. Anormal bir yağış ve uzun süreli bir yağış seyretti." diye konuştu.

Aktaş, AFAD, DSi, Büyükşehir Belediyesi ekipleri olmak üzere birçok kurumun Mudanya'da gece boyunca da çalışacağını ifade etti.

Mudanya Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise selden etkilenen bölgelerde ilçe belediye ekiplerinin çalışma gerçekleştirdiği kaydedildi.

Diğer yandan Yenişehir ilçesinde de fırtına ve yağış nedeniyle çınar ağacı yola devrildi. Olayda can kaybı ve yaralı olmazken, bir motosiklet zarar gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.