SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sıcaksu bölgesi termal turizm alanı olarak kalmalıdır'

Recep Altepe'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde termal turizm alanı olarak planlanan ancak Alinur Aktaş'ın göreve gelmesinden sonra konut alanı ilan edilen Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesinin termal turizm alanı olarak kalması isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Sıcaksu bölgesi termal turizm alanı olarak kalmalıdır'

Bursa Sivil Toplum Örgütü (SİVİLAY) Sıcaksu (Tabakhaneler) Bölgesinin termal turizm alanı olması gerektiği yönde görüş bildirerek, yaşanabilir bir Bursa için konut alanı ilan edilen bölgede bir an önce yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.

SİVİLAY Başkanı Okan Aras dernek yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Bursa Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi Hasan Eker’in, Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesi için şehri yönetenlere bulunduğu çağrıya destek verdiklerini ifade etti. SİVİLAY'ın da gündeminde olan konuyla ilgili olarak, derneğin kurucularından Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker'in de bu yanlıştan dönülmesi için çağrılar yaptığı yazılar kaleme aldığını hatırlatan Aras, "Bildiğiniz gibi daha önce turizm alanı olarak kullanılmak üzere istimlak edilen bölgeye, geçtiğimiz yıl TOKİ tarafından 690 adet konut, 92 dükkân inşaatı yapılacağı ilan edilmişti. Şehir merkezinde bulunan bölgenin altında 80C’ye varan zengin bir sıcak su hazinesi yatmaktadır. Bursa’nın hem tarihi termal kent olma özelliğini yeniden kazanmak ve güçlendirmek hem de doğal zenginliklerini koruyarak yaşanabilir bir kent olmayı sürdürebilmek adına bölgede konut yapımı kararından vazgeçilmeli ve termal turizm alanı ilan edilmesi sağlanmalıdır” dedi.

Bursa’da yaşayan, Bursa’yı seven, kenti ve gelecek için söyleyecek sözü olan SİVİLAY üyeleri gibi; köylü, genç, yaşlı, toplumun hangi kesiminden, hangi politik görüşte olursa olsun, ortak paydası “Bursa” ve “İnsan” olan herkesin bu çağrıya yürekten destek vereceğine inandıklarını belirten Okan Aras, “Şehrimizin tüm yöneticilerine ve söz sahiplerine tekrar sesleniyoruz; Gelin SICAKSU bölgesini kentimizin uluslararası pazarda öne çıkan bir ‘’Termal Kent’’ olma özelliği ile değerlendirelim. Gelin tüm olanakları, kendi değer ve kültürel zenginliklerimizi koruduğumuz, gelecek için güven veren projeler için kullanalım ve Bursa’ya sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.