SON DAKİKA
Hava Durumu

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey tutuklandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in tutuklu diğer yöneticilerin adli kontrol ile yargılandığı davanın ikinci duruşması 4 Temmuz günü görüldü. SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in tutuklanmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2022 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2022 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey tutuklandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 4 dönem eş genel başkanları/genel başkanlıklarını yapmış, önceki dönem MYK üyeleri ile önceki dönem Ankara Şube Eş Başkanı ve MYK üyelerine yönelik 25 Mayıs 2021 tarihinde sabah operasyonu ile başlayan ve önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in tutuklu diğer yöneticilerin adli kontrol ile yargılandığı davanın ikinci duruşması 4 Temmuz günü görüldü.

Sendika yöneticilerinin “örgüte üye olmak”, “örgütü yönetmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada, ara karar kuran mahkeme, tutuklu yargılanan Gönül Erden’in tutukluluk halinin devamı ile SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in tutuklanmasına karar verdi.

Tutuksuz yargılanan sendika yöneticilerinin adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.

Sendikadan gözaltı ve tutuklamalara yönelik yapılan açıklamada, "Sendikamızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan uluslararası ve yerel emek ve demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki birlikte yürüttüğümüz emek ve demokrasi mücadelesi ile dayanışmamız bize dayatılan karanlığı yırtacağız." denildi.

İddia edilen suçlamalara dair delilin olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yöneticilerimizin sendikal eylem ve etkinlikler ile ilgili şube/temsilcilik yöneticilerimiz ile yaptıkları görüşmelere dair tapeler, pandemi döneminde yapılan açıklamaların tamamı dava konusu yapılmıştır. Hatta pandemi döneminde ek ödemeler ile ilgili yapılan açıklama bile sanki bir yerlerden talimat alınmış ta yapılmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Savcılık suç unsuru bulamayınca bu sefer sendikamızın hazırladığı 2 adet belgeseli dahi suçlamaya gerekçe yapabilmiştir. Bu belgesellerden bir tanesi SES’in 20. Kuruluş yılı nedeni ile çekilen belgeseldir. Diğeri ise sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren SES üyesi sağlık emekçilerine ithaf edilen Siyaha Karşı Beyaz Belgeseli’dir.

SES tarihi emekçilerin ve toplumun sağlık hakkı mücadelesi tarihidir. Bu davayla sağlık hakkı, sendikal haklar ve kadın mücadelesi yargılanmak istenmektedir. Salgın döneminde hakları verilmeyen sağlık emekçileri için aktif mücadele eden sendikamızın faaliyetlerinin dava konusu yapılmasını kabul etmiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.