SON DAKİKA
Hava Durumu

Selanik'te duygu dolu anlar

Atatürk'ün ölümünün 74. yıldönümünde Selanik'te doğup büyüdüğü evde yapılan anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2012 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2012 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Selanik'te duygu dolu anlar

Türkiye'nin birçok ilinden yaklaşık 1200 kişinin katıldığı törende Atatürk'ün doğup büyüdüğü Selanik'teki evin bahçesini dolduran coşkulu kalabalık Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulundu. Duygulu anlara sahne olan törene katılanların gözleri dolu dolu oldu.

Atatürk'ün evinde yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle katılımcılar bahçedeki törende sonra, evi ziyaret edemedi.

Törende konuşan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, bugün Atatürk'ü kaybetmenin acısını değil, hayata gözlerini açmış olmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Biltekin, "Bugün Atamızın aramızdan ayrılışının 74.yılında, O'nun örnek kişiliğini ve başta çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bizleri biz yapan bıraktığı değerleri anıyoruz " dedi.

SELANİK'E OSMANGAZİ ÇIKARMASI

Atatürk'ü her yıl doğup büyüdüğü Selanik'teki evinde anan Osmangazi Belediyesi, bu 10 Kasım'da da 80 kişilik heyetle Selanik'e çıkarma yaptı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Türkiye'deki programları nedeniyle katılamadığı törende belediyeyi AK Partili Belediye meclis üyesi Güler Nalbant ile Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih temsil etti.

Ayrıca Osmangazi Belediyesi'nin heyetinde Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna, Osmangazi İlçesi Dikkaldırım, Alacahırka, Çekirge, Muradiye, Hüdavendigar mahalle muhtarları ile İsmetiye Mahallesi'nden kökenleri Balkanlarda olan 33 kişilik bir grup ve Bursa'dan bazı basın mensupları yer aldı.

SELANİK'TE 10 KASIM İZDİHAMI

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Konsolosluğu'nun bahçesinde düzenlenen törende izdiham yaşandı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren konsolosluk önünde içeriye girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Saat farkı nedeniyle Türkiye saatinden 5 dakika önce başlayan törende konuşmaların ardından öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirler okurken, onun sevdiği şarkılar seslendirildi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.