SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis araçları Gezi Parkı'ndan çekildi

Yangını söndürmek için alana giren polis Gezi Parkı'ndaki bazı çadırları yıktı, polis ile göstericiler arasındaki çatışma Harbiye, Sıraselviler bölgelerinde yoğunlaşmış durumda

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Polis araçları Gezi Parkı'ndan çekildi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, televizyonda yaptığı canlı açıklamada Taksim'in marjinal gruplardan arındırılacağını kesin bir dille açıkladı. Ebeveynleri çocuklarının can güvenliği için Gezi Parkı'ndan çıkarmaları için uyaran Vali halkın, meydan arındırılana kadar Taksim'den uzak durmasını belirtti.

Polis gaz ve su kullanarak Taksim'de toplanan gruplara müdahale etti. Radikal'den İdris Emen'in geçtiği son akışa göre, polis, Harbiye tarafında göstericilere büyük bir müdahale başlattı. İstiklal Caddesi ve Cihangir girişinde de polisin yoğun müdahalesi var. Müdahaleler esnasında, Gezi Parkı girişinde yangın başladı ve Polis TOMA'larla yangına müdahale etti.

'Polis Gezi Parkı'ndaki çadırları yıktı' iddiası

Doğan Haber Ajansı ve Vatan gazetesinin internet sitesinde yer alan haberlere göre, polis Gezi Parkı'ndaki bazı çadır ve kurulan barakaları yıktı. Haberlere göre, çadırları yıkan polis daha sonra parktan ayrıldı, durumu protesto eden bazı eylemciler parkın dışından sloganlar attı. Parkın içindeki yeni atılmış biber gazları görülürken, parkın içinde yaklaşık yarım saat duran polis ekipleri daha sonra geri çekildi.

BBC Türkçe'de yer alan akışta da şu ifadelere yer verildi:

"Gezi Parkı'na giren polis park içindeki çadırları dağıtıyor. Parkın meydan tarafındaki girişinde alevler görülüyor. Park içindeki çadırlar civarındaysa gaz bombalarından kaynaklandığı sanılan dumanlar yükseliyor."

Ntvmsnbc'de yayımlanan habere göre, gelişmelerden bir süre sonra Gezi Parkı'ndaki göstericilerle polis arasında bir görüşme yapıldı. Görüşme sonrası polis araçları AKM önüne doğru çekildi.

Polis ile göstericiler arasındaki çatışma Harbiye ve Sıraselviler Caddesi'nde devam ediyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.