SON DAKİKA
Hava Durumu

Perinçek: Ağar’ı savunuyorum ve ona kefilim

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında, "Ben Mehmet Ağar'a kefilim. Onun Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet olduğu kanısındayım. Onu hedef alanlar sicilleri bozuk adamlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2022 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2022 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Perinçek: Ağar’ı savunuyorum ve ona kefilim

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Şaban Sevinç'in YouTube kanalı Bizim TV'ye konuk oldu. Perinçek, Sevinç'in programında gündeme dair açıklamalar yaparken Mehmet Ağar'a ilişkin söyledikleri dikkat çekti.

"Hep başarılı sicili olan bir devlet adamıdır"

Sevinç'in Mehmet Ağar ile ilgili "Vatansever ve sicili de kahramanlıklarla dolu" sözlerini hatırlatması üzerine Perinçek, "Sayın Mehmet Ağar geçmişte aslanlar gibi PKK'yla mücadele etmiş, FETÖ'yle mücadele etmiş bugünkü duruşu da milli olan ve emniyette de hep başarılı sicili olan bir devlet adamıdır" ifadelerini kullandı.

"Ağar’ı savunuyorum ve ona kefilim"

Perinçek, Ağar'la ilgili açıklamalarının devamında gündem olan söylemlerde bulundu:

"Mehmet Ağar’ın suçlanması bugünkü durum ile ilgili. Onun bugün Amerikan emperyalizmine, bugün FETÖ'ye , PKK'ya tavırlı olmasıyla ilgili ve ondan dolayı hedef alınıyor. Hedef alanlar da sicilleri bozuk adamlar. O nedenle ben Mehmet Ağar'ı savunuyorum ve kefilim. Onun Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet olduğu kanısındayım."

Aydınlık'ın 1990'lı yıllardaki yayınları

Doğu Perinçek'in başında olduğu siyasi hareketin yayın organı Aydınlık dergisi özellikle Susurluk kazası öncesi ve sonrası eski Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında polis-mafya-siyaset üçgenine ilişkin haberler yapmış, "Çiller Özel Örgütü" başlıklı şemada da Ağar, örgütün Emniyet ayağının başında gösterilmişti.

Susurluk kazası öncesi yayınlanan bir haberde Abdullah Çatlı'nın Mehmet Ağar tarafından "Mehmet Özbay" adı ile verilen "Emniyet uzmanı" kimliği taşıdığı ve çeşitli suçlara karıştığı belirtilmişti. Susurluk kazası sonrası yargılanan Ağar, "çete kurmak" suçlamasıyla bir yıl hapse mahkum olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.