SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim-İş Şube Başkanına tehdit: Fetövari uygulamalar devam ediyor

Gemlik'te öğrencilerin teravih namazı kılmaya ve ikramlar eşliğinde sohbet etmeye davet edilmesine tepki gösteren Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, okul yönetimi ve bazı basın yayın organları tarafından hedef gösterildi. Tehditlere karşı açıklamada bulunan Birleşik Kamu İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona, "FETÖ benzeri suç şebekelerinin hortlamasını önlemek öncelikle Cumhuriyet Savcılarının görevidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim-İş Şube Başkanına tehdit: Fetövari uygulamalar devam ediyor

Bursa'da Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 Mart Pazar günü öğrenciler okul idaresi tarafından ilk teravih namazını kılmaya ve ikramlar eşliğinde sohbet etmeye davet edilmişti. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, okul idaresi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında soruşturma yapılması ve programların durdurulması talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuştu.

Eğitim İş'in konuyla ilgili açıklamasının ardından bazı basın yayın organlarında Şube Başkanı Yeliz Toy hedef gösterildi. Eğitim Bir-Sen Gemlik Temsilciliği de bir açıklama yaparak, "İslam ile sorunu olan bu sendikanın açtığı ve geçen günlerde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda görüşülen dava sonunda namaz düşmanı sendikayı hayal kırıklığına uğratan bir karar çıktı. Gemlik’te teravih namazında buluşmasını hazmedemeyen yapı İslam dinini çağrıştıran her türlü sembolü öcü olarak göstermeye dönük bir çaba ve bu çabanın sendika ayağıdır. Hıristiyanların dini ritüellerini yaşaması alabildiğine teşvik edilirken Müslümanların namaz kılmasından Cuma namazı ve teravih namazından rahatsız olan sözde eğitim sendikasının bu tavrını kınıyor okul idaresi ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz" denildi. 

'ÖĞRENCİLER EĞİTİM PROGRAMI DIŞINA ÇIKILARAK ETKİNLİĞE ÇAĞIRILDI'

Toy'un hedef gösterilmesi üzerine Eğitim İş Bursa İl Binası’nda Birleşik Kamu İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona tarafından basın açıklaması düzenlendi. Rona, “Devletin himayesindeki öğrencilerin Millî Eğitim Bakanlığı’nca okullarda uygulanması gereken eğitim programı dışına çıkılarak bir etkinliğe çağrılması, laik devlet ilkesi gereğince çocukların ibadetlerinin yalnızca ailelerin müdahale alanında olmasına rağmen, resmi prosedüre uygun aile onayı alınmadan gerçekleştirilen sohbet toplantısına teravih namazı bahanesiyle öğrencilerin toplanmaya çalışılması, Fetövari uygulamaların okullarımızda devam ettirildiğinin açık göstergesidir” dedi.

Bu olayla birlikte sendikanın namaz karşıtı ilan edilmeye çalışıldığını söyleyen Rona, sohbet toplantısı davetiyle cemaatlerin yöntemlerine benzer faaliyetlerin yürütüldüğünü ifade etti. Organizasyonu gerçekleştiren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Durmuş, Gemlik’te daha önce görev yaptığı bir okulda 12 yaşındaki kız öğrencisine ailesinin mezhebinden dolayı aşağılayıcı nitelikte sözler söylediğini açıklayan Rona, “Neredeyse bir inanç kesimine çocuk istismarı sayılabilecek türden ithamlarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılmış, görev yeri değiştirilmiş, ailenin yurt dışına çıkacağı için şikâyetten vazgeçmesi nedeniyle hakkındaki dava düşmüş fakat vicdanlarda aklanamamış bir kişidir.” şeklinde konuştu.

TOY'U HEDEF GÖSTEREN YAYIN ORGANLARINA SUÇ DUYURUSU

Toy’a yönelik linç kampanyası nedeniyle ilgili haberleri yapan Yeni Akit, Yeni Şafak, Haksöz Haber ve Mirat Haber adlı yayın organları hakkında savcılığa şikayet başvurusu yaptıklarını açıklayan Rona sözlerini şöyle sürdürdü:

“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Durmuş’u ve cemaat tarzı sohbet organizasyonunu sahiplenenler de en az kendisi kadar toplum vicdanında şaibeli kişi ve oluşumlardır. Bu organizasyonu ilk sahiplenenler Fetö’den kalma yöntemlerle Milli Eğitim Bakanlığında aktif görevlere yerleşmeye çalışan Cihannümacılar olmuştur. Bu yapının üyelerinden bazılarının Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde milyonlarca liralık inşaat-emlak yolsuzluğu iddialarında adı geçen kişiler olması, cemaat ağlarını genişleterek oluşturdukları düzeni toplumun inanç değerlerinin arkasına gizlediklerini de ortaya koymaktadır. Geçmişte Fetö elebaşısına methiyeler dizen bir genel başkanın idaresindeki Eğitim Bir-Sen’in sohbet toplantısına taraf olması da bu yapıların hala şaibeli konumda olduklarını ortaya koymaktadır.

Sendikamızın gündeme getirdiği bu skandala karşı psikolojik savaşı ise düne kadar Fetö borsası kurduğu iddiasıyla gündeme gelen Yeni Akit Gazetesi ve Fetö’nün Ergenekon, Balyoz kumpaslarında propaganda aygıtı görevi gören Yenişafak gibi gazetelerin linç kampanyasıyla yürütmesi açıkça göstermiştir ki Eğitim-İş Bursa Şubesi ve Şube Başkanı Yeliz Toy adeta ‘taşı gediğine koymuş’ ve bu karanlık organizasyonu suçüstü yakalamıştır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.