SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel: "225 kişiyi protesto olabilir diye gözaltına aldılar"

CHP Lideri Özgür Özel, Eskişehir'deki grup toplantısında NATO Zirvesi'ne yönelik güvenlik tedbirlerini, Erdoğan'ın Trump ile ilişkilerini ve Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkındaki AP raporlarını sert bir dille eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2026 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2026 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Özel: "225 kişiyi protesto olabilir diye gözaltına aldılar"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nı Eskişehir'de gerçekleştirdi. Ankara'da başlayan NATO Zirvesi ve Türkiye'nin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, iktidarı hem NATO sürecindeki uygulamaları hem de ABD ile ilişkileri üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

NATO Zirvesi öncesinde Ankara'da uygulanan güvenlik tedbirlerine tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

"Elbette NATO üyesiyiz, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahibiz. Ama NATO'ya körü körüne bağlı olamayacağız. Her yanlışın arkasında sessiz duramayacağız. Haftalardır Ankara'mızda olağanüstü hâl uygulanmaktadır. Kendi insanına çile çektiren, anlamsız ve paranoyak bir olağanüstü hâlin içindeyiz. Protesto gösterileri yapılabilir diye 225 kişiyi gözaltına aldılar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkisini de eleştiren Özel, Türkiye'nin dış politikada bağımsız hareket etmesi gerektiğini savundu.

"Tarihimizde Amerika yönetimine bu kadar göbekten bağlı bir yönetim görülmemiştir. Türkiye, ABD'ye bu şekilde bağlı hâle getirilemez. O Trump yönetimi ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na 'Aptal olma' diye mektup yazıp gönderebilmiştir. O Trump ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nı mal varlığıyla tehdit edip geri adım attırabilmiştir."

Daha önce NATO zirvelerine ev sahipliği yapan ülkelerde Türkiye'dekine benzer güvenlik uygulamalarının görülmediğini ifade eden Özel, Ankara'daki protesto yasaklarını da eleştirdi.

"Trump kendi ülkesinde yüz binler, milyonlar tarafından protesto edilebiliyor ama Erdoğan, Trump'ın Türkiye'de protesto edilmesini kendisi için bir son olarak görüyor. 'Eğer Trump'a burada birisi bir şey derse, Trump benden desteğini çeker' vehmiyle Ankaralıları evlerine hapsediyor ve Filistin davasını savunanların Trump'a Gazze'deki zulmün hesabını sormasını engellemeye çalışıyor."

Özel, konuşmasında Avrupa Parlamentosu raporlarında Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında yer alan değerlendirmelere de değinerek, bu durumun Türkiye açısından utanç verici olduğunu söyledi.

"Adalet Bakanlığı'nın başındaki kişi, raporlarda ismiyle ve Avrupa'daki mal varlığıyla anılıyor. Böyle bir raporun varlığından utanç duyduğumuz bir süreçte NATO Zirvesi Türkiye'de gerçekleştiriliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.