SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'de İsmailağa Cemaatine ait kaçak külliye inşa ediliyor

İsmailağa Cemaati, Bursa’da tarım arazisine kaçak olarak devasa bir külliye inşa ediyor. CHP’li Yılmaz, “Yeri geldiğinde vatandaşın gecekondusunu yıkan belediye, cemaatin kaçak yapısını görmezden geliyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Osmangazi'de İsmailağa Cemaatine ait kaçak külliye inşa ediliyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Çeltik Mahallesi’nde “Mahmud Efendi Külliyesi” adı altında bir külliye inşa ediliyor. külliyenin İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu söyleniyor. Külliyede her biri 6 katlı olan dört bina yer alıyor. 11 bin metrekarelik tarım arazisi üzerine kaçak olarak yapılan külliyede, Arapça medresesi, hafızlık medresesi ve sıbyan medresesinin yer alacağı belirtildi. İsmailağa’ya bağlı Soğanlı İkizler Fatih Hizmet Vakfı tarafından yapılan inşaata AKP’li Osmangazi Belediyesi tarafından göz yumuluyor.  

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, “Sade vatandaşın yeri geldiğinde barındığı gecekondusunu başına yıkan belediyenin, iş cemaatlere geldiğinde yaklaşık 35 bin metrekarelik kaçak yapıyı görmezden gelmesi kabul edilemez” diyen CHP’li Meclis Üyesi Sefa Yılmaz, şunları söyledi: 

“Osmangazi Belediye Meclis toplantısında da İsmailağa Cemaati’nin kaçak inşaatı gündeme geldi. Toplantıda AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Dündar inşaatın kaçak olduğunu kabul etti. Konuyu ‘zabıt tutuyoruz, kaçak inşaatlarla mücadele zor oluyor’ diye geçiştirmeye çalıştı. Ancak bunlar klasik kaçak binalardan değil. Dört bloktan oluşan altı katlı kaçak binalara normal de göz yumulmaz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu kaçak binalarda medrese adı altında faaliyet gösterilecek olması Cumhuriyetimizin kazanımları ile taban tabana zıttır. Dini eğitimin cemaatler aracılığı ile kaçak binalarda değil, devlet eliyle ve devlet denetiminde yapılması gerekir. 

Kaçak Kuran kurslarında çıkan yangınlar, bu yangınlar neticesinde ölen çocuklar, denetimsiz kuran kurslarındaki çocuk istismarları haberlerini hepimiz biliyoruz.” 

Kaçak inşaata işlem yapılması için de AKP’li Osmangazi Belediyesi’ne çağrı yapan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Söz konusu kaçak binalarla ilgili yasal işlemler yapılması için Osmangazi Belediyesi’ni göreve davet ediyoruz. İnşaatın büyük bir kısmı bitene kadar hiçbir işlem yapmayan belediyenin, tarım arazisi üzerinde yapılan bu kaçak yapılar için gerekli yapı tespit ve tatil zaptı düzenlemesi, belediye encümenince imar para cezası, yıkım kararı alması ve sonrasında da bu kaçak yapıları yıkması yasal zorunluluktur.” 

(Fototğraf: BirGün)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.