SON DAKİKA
Hava Durumu

Orhangazi'deki Karavan Park projesi davalık oldu

Orhangazi ilçesinde kurulması planlanan Karavan Park hakkında Av. Erol Çiçek ve Av. Sedat Ata tarafından yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Orhangazi'deki Karavan Park projesi davalık oldu

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı, İznik Gölü'nün 1 km güneyinde bulunan Dutluca Köyü'nde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve Orhangazi Belediye tarafından Karavan Park kurulması planlanıyor. Projenin, Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği, RAMSAR Sözleşmesi ve İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesiyle Av. Erol Çiçek ve Av. Sedat Ata tarafından dava açıldı. 

Dutluca Köyü'nde göl sahilinde kurulması planlanan Karavan Park çalışmasının durdurulması için Av. Erol Çiçek ve Av. Sedat Ata tarafından Orhangazi Belediye ve Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne yazılan yazılara cevap verilmedi. Bunun üzerine, Belediyeye karşı Bursa İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali istemiyle dava açıldı.

Dava dilekçesinde yapılan faaliyetin İznik Gölü'nün sulak alan olarak tescil edildmesi nedeniyle Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği, uluslararası RAMSAR Sözleşmesi ve İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğu belirtildi. Ulaslararası RAMSAR Sözleşmesi'ne ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği'ne göre, sulak alanların kirletilmemesi, doğal yapılarının ve ekolojik karakterlerinin korunması zorunludur. Bu alanlarda kumulların doğal yapıları bozulamaz, saz ve diğer bitki türleri kesilemez ve sökülemez, yabani hayvanlar, yumurtaları ve yavruları toplanamaz, yuvaları bozulamaz.

"Eylemde bulunan kamu kurumu Orhangazi Belediyesi'dir"

Av. Erol Çiçek, tesisin sulak alan koruma bölgelerinden hangisinde kaldığının tespit edilmeden, gerekli izinler alınmadan bölgeye iş makinalarının girdiğini ve bölgenin ekolojik, doğal yapısı ve kumulların bozulduğunu, bitki türleri ve hayvan yuvalarının tahrip edildiğini belirtti. Çiçek, "Bunların hepsi hukuka aykırı faaliyetlerdir. İşin kötüsü bu eylemde bulunan bir kamu kurumu olan Orhangazi Belediyesi'dir. Bu, doğayı tahrip eden, hukuka aykırı uygulamanın daha fazla yıkıma sebep olmadan en kısa sürede sonlandırılması gerekmektedir." dedi.

Orhangazi Belediyesi'nin OLEA zeytin sıkım tesisine 'ÇED olumlu' veya 'ÇED gerekli değildir' kararı olmadan ruhsat verdiğini hatırlatan Av. Çiçek, "Şimdi de korunan alanları 'karavan park alanı' adı altında yağma ve talana açmış; bölgeye iş makinalarını sokmuş, hukuka aykırı uygulamalarına bir yenisini eklemiştir. Belediye bununla da yetinmeyerek Döktaş'a kapasite artışı için yasalara aykırı olarak, yeni ruhsat verme peşindedir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.