SON DAKİKA
Hava Durumu

Ödemelerini alamayan inşaat işçileri 20 gündür eylemde

Yapı Yol İş sendikası üyesi işçiler, kaçak villa inşaatında çalıştıkları Mehmet Fatih Akın'ın bir yılı aşkın süredir maaşlarını vermediği gerekçesiyle 20 gündür eylem yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2025 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2025 22:55
Muhabir: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ödemelerini alamayan inşaat işçileri 20 gündür eylemde

Mehmet Fatih Akın'ın kaçak villa inşaatında çalışan Yapı Yol İş sendikası işçiler, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Akın'ın ortaklığında bulunan Özel Cihangir Hastanesi önünde maaş ödemelerini alamadıkları için 5 gündür eylem yapıyorlar.

Yapı Yol İş sendikası üyesi işçiler, villasının inşaatında çalıştıkları Söz Konfeksiyon patronu, Özel Cihangir Hastanesi ortağı Mehmet Fatih Akın'ın bir yılı aşkın süredir maaşlarını ödemediği gerekçesiyle 20 gün önce eyleme başladılar. 15 gün İstanbul'da eylemlerini gerçekleştiren işçiler 5 gündür İnegöl'de Akın'ın ortaklığında bulunan Özel Cihangir Hastanesi önünde eylemlerini sürdürüyorlar. Dün (16 Mart) hastane önünde basın açıklaması yapan işçiler, villasının inşaatında çalıştıkları Söz Konfeksiyon patronu, Özel Cihangir Hastanesi ortağı Mehmet Fatih Akın'ın bir yılı aşkın süredir maaşlarını ödememek için kendilerini oyaladığını, 25 ailenin bu yüzden mağdur edildiğini, işçilerin borçlarını ödeyemediklerini belirttiler.

'İNŞAATTA MEYDANA GELEN İŞ KAZASININ ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ'

Basın açıklamasında inşaatta çalışan işçilerin sigortasının yapılmadığını, gece çalışmalarına zorlandıklarını, inşaatta meydana gelen iş kazasının üzerinin örtüldüğünü, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığını aktardılar.

İşçiler adına konuşan sözcü, "15 gün boyunca İstanbul'da LC Waikiki Genel Müdürlük önünde haklarımızı talep ettik. 5 gündür Özel Cihangir Hastanesi önünde haykırıyoruz. Haklarımızı verin diyoruz. Biz yasaların bize verdiği hakkı talep ediyoruz. Burada 25 aile Mehmet Fatih Akın ve hastane ortakları tarafından mağdur ediliyor" diye konuştu. 20 gündür muhattap bulamadıklarını söyleyen sözcü, "İnşaat işçilerinin sendikası var. Bu kadar haksızlık ve hukuksuzluğun ortasında işçilerin hakkını gasp edemezsiniz. Bu lüks villaları inşa eden inşaat işçileri evine ekmek götüremiyor. Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

'YAPILAN VİLLA KAÇAK VİLLA'

Sendika sözcüsü, dava sürecini başlatacaklarını da vurguladı. Sözcü, işçilerin sigortasının yapılmadığını, gece çalışmalarına zorlandığını, iş kazasının üstünün örtüldüğünü vurgulayarak, "Yapılan villa kaçak villa. Usule uygun olmayan işlemler yaptırıldı. Beykoz Belediyesi'ne verilen rüşvetin belgeleri var. Tüm yetkililere sesleniyoruz; Sesimizi duyun. Haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sadece ocak ayında  inşaat işçisi bu ülkede İSG önlemleri alınmadığı için şantiyede hayatını kaybetti. Mehmet Fatik Akın'ın villası da bu şantiyelerden biri. Patronlar bizim hayatımız üzerinden servetine servet katarken biz ekmeğimizden, aşımızdan, yaşamımızdan oluyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.