SON DAKİKA
Hava Durumu

Öcalan'ın avukatı 'Ergenekon'da dinleniyor

''Ergenekon'' davasında, Abdullah Öcalan'ın eski avukatlarından İrfan Dündar tanık olarak dinleniliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2012 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2012 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öcalan'ın avukatı 'Ergenekon'da dinleniyor

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 263. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada tanık olarak dinlenilen Abdullah Öcalan'ın eski avukatlarından İrfan Dündar Türkiye'ye getirilmesinin ardından 15 Şubat 1999'dan itibaren Öcalan'ın avukatlığını yaptığını belirterek, 2000-2001 yıllarında Öcalan'ın talebi üzerine Perinçek ile İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda görüştüğünü kaydetti.

Dündar, ''2000-2001 yıllarında Öcalan'ın avukatları olarak bir sürü kişiyle görüşüyorduk. Öcalan'ın talebi üzerine avukatlar olarak birçok kişiyle görüş alışverişi yapıyorduk. Bu çerçevede Doğu Perinçek ile de görüştük. Görüş alışverişlerinde avukatların aracılık gibi durumları vardı. Öcalan cezevinde olması nedeniyle yapılan görüşmeleri Öcalan'a aktarıyorduk'' dedi.

Yalçın Küçük ile 1999 ya da 2000 yılında Gebze Cezaevi'nde bulunduğu dönemde görüştüğünü dile getiren Dündar, ''Öcalan ile Küçük'ün görüş alışverişleri oluyordu. Avukatların birçok çevreyle görüşmeleri oluyordu. Küçük'ten alıp Öcalan'a aktardığımız oldu''
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.