SON DAKİKA
Hava Durumu

Öcalan: Engellere rağmen süreçte kararlıyım

BDP'den dünkü İmralı ziyaretiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Abdullah Öcalan'ın mesajları yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öcalan: Engellere rağmen süreçte kararlıyım

Abdullah Öcalan, dün görüştüğü BDP heyeti aracılığıyla, "İkinci aşamanın tartışmaları bundan sonra başlamıştır ve artık bu tartışmalara herkesin katkıda bulunması gerekir" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın dün gerçekleştirdikleri İmralı ziyaretiyle ilgili beklenen açıklama geldi.

Ada dönüşünde basın toplantısı yapılmamış ve bugün için yazılı bir açıklama yapılacağı duyurulmuştu; o açıklama sabahın erken saatlerinde geldi.

Abdullah Öcalan'ın BDP heyeti aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu mesajda, devam eden çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçildiği ve önerilerin devlete sunulduğu kaydedildi.

Mesaj şöyle:

"Ben şahsen sürecin her aşamasının şeffaf bir şekilde yürütülmesi taraftarıyım. Umarım devlet de ikinci aşamaya dair önerilerimizi değerlendirir.

Yüzyıllık bir meseledir. Meselenin tarihi ve maddi olgulara dayanan gerçekleri vardır. Herkes ciddiyetle yaklaşsın. Bizim sunduğumuz öneriler Türkiye'nin yüzde 90'ının çıkarınadır.

Bazı güçlerin engellemelerine rağmen süreci ilerletmekte kararlıyım ve başarılı olacağımıza inanıyorum.

Olanaklarım olursa her hafta kamuoyuna bilgilendirme yapmak istiyorum. İkinci aşamanın tartışmaları bundan sonra başlamıştır ve artık bu tartışmalara herkesin katkıda bulunması gerekir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.