SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Müzik Festivali’nde içki satışı ve konaklamaya izin yok!

Art arda gelen festival ve konser yasaklarına "Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel" sloganıyla düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali de eklendi. Festivalde konaklama ve içki satışı yasaklandı, müzik ise 01.00'de susacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2022 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2022 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Müzik Festivali’nde içki satışı ve konaklamaya izin yok!

Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 2-3-4 Eylül tarihlerinde altıncısını düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali’nde içki ve sigara satışı ile konaklama kaymakamlık kararıyla yasaklandı.

Bursamuhalif'in haberine göre Nilüfer Kaymakamı Mustafa Özarslan'ın imzasıyla, Nilüfer Belediyesi'ne gönderilen resmi yazıda festivalde alkol satışı ve gece konaklaması yapılamayacağı vurgulandı. Yazıda müzik yasağının da 01.00'de başladığı hatırlatıldı.

Yazıda, Eğlence Yerlerinde Müzik ve Yayınları Konulu Genelgeye atıfla "Müzik yayınının saat 01.00'i geçmemesi kaydıyla söz konusu etkinliğin yapılması hususunu bilgi ve gereğini arz ederim" ifadeleri kullanıldı.

'Kamp yasağı uygulanmayacak'

Bu arada, festivalin yapılacağı Balat Ormanı'nda açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, gelen yasak kararının ardından birkaç gündür Valilik ve Kaymakamlık nezdinde görüşmeler yaptıklarını aktardı.

Bugün başlayan 6. Müzik Festivali ile ilgili beraberinde CHP milletvekilleri Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile birlikte bir açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Valilik ve Kaymakamlık ile yapılan görüşmeler sonucu sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi. Görüşmeler sonunda içki ve sigara satışı yasağına uyduklarını belirten Erdem, kamp konusunda bir yasaklama olmayacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.