SON DAKİKA
Hava Durumu

Myrleia'da imar affına karşı kamulaştırma

Mudanya'da dava süreci devam eden Myrleia Antik Kenti üzerinde Özdilek'e ait alışveriş merkezi için, iktidarın seçim öncesi çıkardığı İmar Affı'ndan yararlanarak Yapı Kayıt Belgesi alınmasına tepki gösteren Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, kamulaştırma davası açacaklarını belirterek, "Mudanya'da tarihi talana geçit vermeyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Myrleia'da imar affına karşı kamulaştırma

Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti'nin üzerine alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin dava süreci devam ederken yer sahibi Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, antik kenti alışveriş merkezi olarak kullanma amacıyla imar affından yararlanmak için başvuru yaptı. AVM inşaatıyla ilgili süren dava için "bilirkişi raporuna" dayanarak verilen ret kararı, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle Danıştay 14. Dairesi tarafından bozulurken, AVM'yi açmak isteyen Özdilek, İmar Affı'nı fırsat bilerek, Yapı Kayıt Belgesi aldı.

Mudanya'da toprağın altında yatan tarihsel zenginliğin, sermayenin ve bireylerin özel çıkarları doğrultusunda yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, alanın kamulaştırılması için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Sonuna kadar Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanacağız" dedi.

Ömerbey Mahallesi'nde bulunan ve üzerine AVM inşaatı yapılan antik kentin geleceğe özgün haliyle bırakılabilmesi için kamulaştırma kararı aldıklarını belirten Türkyılmaz, Belediye avukatlarınca açılacak Kamulaştırma Davası ile İmar Affı'nın arkasına sığınarak Mudanya'nın tarihini yok etmek isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi. Türkyılmaz, "Günlerce nöbetler tuttuk, gerekirse yine tutarız. Bu tarihsel değere hep birlikte sahip çıkacağız. Tarihi talana geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Neler olmuştu?

Danıştay 14. Dairesi, Myrleia Antik Kenti üzerine yapılan AVM inşaatıyla ilgili süren dava için "bilirkişi raporuna" dayanarak verilen ret kararını, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle bozdu. Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti'nin üzerine alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin süren davada son sözü Danıştay söylemişti. AVM inşaatıyla ilgili süren dava için "bilirkişi raporuna" dayanarak verilen ret kararı, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle Danıştay 14. Dairesi tarafından bozuldu. Danıştay 14. Dairesi, bilirkişi heyeti içinde en az bir arkeolog ile mimar ya da inşaat mühendisinin olmamasını eleştirerek davanın yeniden görülmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.