SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhtarlardan Orhan Sarıbal'ın iddiasına tepki

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın "Tarikat ve cemaatler, Bursa'da Ankara yolunun altı tabir edilen mahallerinde bin liradan başlayan fiyatlarla silah satıyor" şeklindeki açıklamalarına Bursa'daki bazı mahalle muhtarları tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muhtarlardan Orhan Sarıbal'ın iddiasına tepki

Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Aydın, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla bölgelerinde uyuşturucunun günden güne azaldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın silah satıldığı açıklamasının ardından mahallede tedirginlik ve huzursuzluğun oluştuğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Son günlerde CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın yaptığı açıklamalarla ilgili tepkimizi iletmek istiyoruz. Sarıbal'ın, Gülbahçe, Zafer, Yavuz Selim, Emek, Hacivat, Güneştepe mahallelerinde rahat rahat uyuşturucu satıldığını açıklamış, buna ilaveten tarikatların bin liraya silah sattığı açıklamasını yapmıştır. Muhtarlarımızın tepkileri bu konuyadır. Silah satışı olayı insanları tedirgin ve huzursuz etmiştir. Şu anda o mahallenin tüm muhtarları burada, mahallelerinde öyle bir şey olmadığını, bir milletvekilinin 5 yılda bir mahalleye gelmediği halde bu konuları nereden bildiğini, yıllarca kendileri mahallede oturdukları halde bilgilerinin olmadığını söylüyorlar."

Aydın, emniyetin bu konularla ilgili muhtarlarla iletişim halinde olduğunu aktararak, "Tabi ki bölgede uyuşturucu ile ilgili sorunlar var ama emniyet güçleri bunlarla ilgili her gün çalışma yapmakta. Günden güne azaldığını görüyoruz. Ülkemiz içten ve dıştan bu kadar sorun yaşarken emniyet güçlerimizin küçük düşürücü sanki Bursa'ya hakim olmadıklarını söylenmesi bizleri üzmüştür. Bu anlamda yapılan bu açıklamayı bölgenin muhtarları olarak kınıyoruz." diye konuştu.

Güneştepe Mahallesi Muhtarı Savcı Akgün ise, Orhan Sarıbal ile yaptıkları görüşmede tarikat ve cemaatlerin silah satışıyla ilgili bir konuşmanın olmadığını iddia etti.

Cemaat ve tarikatların silah satışının mahalleleriyle alakalı olmadığını aktaran Akgün, şunları söyledi:

"Sarıbal ile ilgili görüşmemizde uyuşturucu üzerine sorunlar belirtilmiştir. Emniyet Müdürlüğünden sürekli destek alıyoruz. Polislerimiz sürekli gözetliyor orasını. Belirtmek istediğimiz asıl acil sorunumuz çamlık alan olarak belirttiğimiz yerin biran önce ışıklandırılıp sosyal alanına dönüştürülmesi, orada daha fazla gençlerimizin, bayanlarımızın, insanlarımızın ölmesini önlemek. Mahallemizin bu şekilde silahlarla farklı şeylerle lanse edilmesini kabul etmiyoruz. Gerekenin yapılmasını istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.