SON DAKİKA
Hava Durumu

Müfettişler: Gezi'deki çadırları polis değil, zabıta yaktı

Gezi Parkı'nda ilk gün çadırları yakanların polis değil, zabıta olduğu iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Müfettişler: Gezi'deki çadırları polis değil, zabıta yaktı

Gezi Parkı protestolarındaki orantısız güç kullanımını soruşturan mülkiye ve polis başmüfettişleri, 29 Mayıs'ta eylemcilerin çadırlarını yakanları da mercek altına aldı.

Müfettişler, Gezi Parkı olaylarının fitilini ateşleyen çadır yakma olayını aydınlatmak için görüntüleri inceledi. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine, görüntülerde, çadırları yakanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli zabıtalar olduğu belirlendi.

İfadesi alınan polisler de çadır yakma olaylarına karışmadıklarını, çadırları zabıtaların yaktığını söyledi. Müfettişler bunun üzerine 4 zabıta memuru ve teknisyen yardımcısı hakkında rapor hazırladı. Raporda, zabıta memurlarının ve teknisyen yardımcısının çadırları yaktığının belirlendiği vurgulanarak, görevden alınmaları yönünde görüş bildirildi. Rapor, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi.

Açığa alındılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda 4 zabıta ve teknisyen yardımcısını açığa aldı. Şüpheliler hakkında idari soruşturma açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.